Hoppa till innehåll
Open navigation

Sambal Oelek

Sambal oelek är en stark och aromatisk chilipasta som är populär i stora delar av Asien. Just sambal oelek har sitt ursprung i Indonesien, men det finns många andra sambalsorter från angränsande länder. Sedan flera år tillbaka har sambal oelek tagit västvärlden med storm och det är numer en självklar produkt i många svenska kylar. Fördelen med just sambal oelek är att det finns många varianter utan socker – perfekt för oss som äter enligt LCHF. Sambal Oelek Sambal oelek är en stark kryddpasta som...
Sambal Oelek

Sambal oelek är en stark och aromatisk chilipasta som är populär i stora delar av Asien. Just sambal oelek har sitt ursprung i Indonesien, men det finns många andra sambalsorter från angränsande länder.

Sedan flera år tillbaka har sambal oelek tagit västvärlden med storm och det är numer en självklar produkt i många svenska kylar. Fördelen med just sambal oelek är att det finns många varianter utan socker – perfekt för oss som äter enligt LCHF.

Sambal Oelek
Sambal Oelek

Sambal oelek är en stark kryddpasta som sällan behövs i några större mängder för att hetta upp måltiden. Den kan användas såväl som ingrediens i matlagning som sås i sig själv. Vanliga ingredienser i en sambal oelek är chili, vitlök, olja och citron – antingen med eller utan socker. 

Alternativ till Sambal oelek

Ska du laga något med Sambal oelek som kräver lite hetta, men du inte har det hemma, så kan du istället använda till exempel:

  • Srirachasås (mer kolhydrater dock)
  • Chili flakes
  • Färsk chili

Näringsinnehåll per 100 g

Energi kcal 34 kcal
Fett 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 2 g
Salt 11 g

Sambal Oelek
Sambal Oelek

Köp sambal oelek

I de flesta butiker så hittar du numera Sambal oelek, men det går att göra klipp på olika nätbutiker med. Nedan listar jag butiker som säljer Sambal oelek.

Sambal Oelek

Sambal Oelek

Varumärke: Kung Markatta
Mängd: 100 ml
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-12 19:29:59
Sambal Oelek

Sambal Oelek

Varumärke: Urtekram
Mängd: 100 g
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-12 19:30:02
Sambal Oelek

Sambal Oelek

Varumärke: Lucullus
Mängd: 200 g
Ekologiskt: Nej

Hittade tyvärr inga priser just nu...

Recept med Sambal Oelek

Här hittar du några recept där jag har använt olivolja som ingrediens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *