Bläddra bland recepten

SemmelvåfflorAv Monika WalleniusHär får ni ett alldeles fantastiskt recept på underbart frasiga semmelvåfflor! Helt klart en vinnare på tisdag! 😍Av detta receptet så får du ut ungefär 8 mindre semmelvåfflor som motsvarar cirka 4 portioner.
Vitlöksrostade rädisorAv Monika WalleniusVitlöksrostade rädisor är ett tillbehör man kan ha till det mesta och högsäsongen för detta skulle jag nog säga är till sommaren när man kan odla egna rädisor, men det går ju att få tag i rädisor året om, så tycker du om detta är det bara att köra på året om!Serveras som tillbehör med trevligt tuggmotstånd till exempelvis kyckling eller kött.Receptet är utan några mängder, så du får själv välja hur mycket vitlök till exempel du vill tillsätta.
Kyckling i krämig balsamvinägersås med champinjoner och lökAv LCHF-arkivetDetta receptet på kyckling i krämig balsamvinägersås med champinjoner och lök är en måltid som tar lite tid att göra då man ska karamellisera löken för att få en härlig smak på hela rätten. Tillsammans med goda skogschampinjoner så får du en riktigt god sås till kycklingen.Bläddra bland recepten | LCHF-arkivetOm du vill ha något gott att servera till detta, så tycker jag att ett mos är perfekt så att du på ett enkelt sätt kan få upp all god sås. Jag skulle rekommendera blomkålsmos eller vitkålsmos.
Semmelkladdkaka med toscatäckeAv Monika WalleniusTill dig som är ute efter ett alternativ till helt vanliga semlor på Fettisdagen så har du här ett recept på en semmelkladdkaka med toscatäcke.Det visade sig att den är extra god efter två dagar. Gick hem big time bland kollegorna i dag! Väldigt ”saftig” och lagom ”kladdig”! Svårt att hitta vettiga beskrivande ord mer än JÄKLIGT GOD! 😂Receptet ger ungefär 10-12 portioner, beroende på storlek.
Vitlök- och parmesankycklingAv LCHF-arkivetDetta receptet på vitlök- och parmesankyckling är ett otroligt enkelt och gott recept för dig som älskar vitlök! det innehåller både färsk vitlök och vitlökspulver för att få en härlig vitlökssmak, men även god parmesanost och en massa andra gottigheter.Vitlök- och parmesankyckling i en ugnsfast form.Receptet är utformat för kycklingfilé, men du kan göra det med kycklinglårfilé med om du vill, eller annan styckningsdel från kycklingen som du själv tycker om. Tänk dock på att anpassa tiden i ugnen efter vad du använder för del av kycklingen.Ett hett tips från köket, det är att införskaffa dig en digital stektermometer, för då kommer du alltid att kunna få perfekt tillagad kyckling.Vill du ha det lite mer såsigt? Tillsätt 1-2 dl grädde i såsen.
Brysselkål med citronAv LCHF-arkivetBrysselkål med citron är i sin absoluta enkelhet ett tillbehör som är otroligt lätt att laga och smakar väldigt fräscht.Det kräver inte alls många ingredienser heller, så om du hittar brysselkål till bra pris så har du ett rätt billigt tillbehör. Om du ersätter smöret med olivolja, så kommer du att ha ett mejerifritt recept dessutom, men jag tycker själv att smöret lyfter smakerna så otroligt mycket att jag vill ha med det.Som pricken över i kan du riva lite parmesanost på toppen, men det är helt och hållet en smaksak.
Monikas pajskalAv Monika WalleniusEtt otroligt gott pajskal som du kan använda till all sorts matpaj. Det är bara fantasin som sätter stopp och vill du ha tips på pajer så har du en hel kategori här: Pajrecept på LCHF-arkivet
TryffelbollarAv Monika WalleniusFöll för frestelsen i kväll och svängde ihop väldigt goda ”Tryffelbollar”. Blev över förväntan! Hade nämligen havrefiber i som jag aldrig testat tidigare och det gav en väldigt bra och god konsistens. De smakar liksom lite av chokladtryffel och är inte alls så ”gryniga” som de brukar bli av endast mandel- eller nötmjöl.Beroende på storlek så kan du få ut kanske 20-25 tryffelbollar och man äter kanske 2-3 stycken totalt per person.
Beef jerkyAv LCHF-arkivetLetar du efter ett läckert och hälsosamt snacks som passar in i din lchf-livsstil? Prova vårt enkla recept på lchf-vänligt beef jerky som är fritt från socker och gluten. Med tunnskivat nötkött marinerat i god marinad, får du ett smakrikt och proteinrikt tilltugg som passar perfekt för lchf.Beef jerky stående i en glasburk.

Olika tillagningsmetoder för beef jerky

Det går att använda flera olika sätt att göra sin egen hemgjorda beef jerky och egentligen så är väl inget av sättet bättre eller sämre, utan det handlar mer om vad du själv tycker är smidigast.

Beef jerky i varmluftsugn

Du kan med fördel tillaga din egna beef jerky i en vanlig varmluftsugn. Fördelen är att du får plats med rätt mycket kött. använd helst galler, med en plåt under som samlar upp ev. vätska. Ska du använda varmluftsugn till din beef jerky, så ställer du temperaturen på 60°C och tillagar det cirka 4-6 timmar, tills det att köttet är torrt och segt. Tiden beror på hur tunna bitar du har skurit. Lämna gärna en liten glipa på ugnsluckan så att fukten får en möjlighet att lämna ugnen.

Beef jerky i airfryer

Att använda airfryern till att göra egen beef jerky är perfekt som du inte ska göra så stora mängder. Du kan få plats med en hel del om du använder dig av insatser så att du kan placera ut köttet i flera lager, men det är ändå rätt begränsat i hur mycket kött du får plats med. Temperatur för airfryern bör bara cirka 60°C och tillagningstiden är 3-4 timmar.

Beef jerky i svamptork

Om du har en riktigt bra svamptork, eller egentligen kanske en dehydrator som klarar av att gå upp i lite högre temperaturer, då kan du använda en sådan. Du bör kunna köra en temperatur som ligger på 50-60°C vilket inte alla svamptorkar kan. Fördelen är att du kan torka stora mängder beef jerky då du kan stapla många ollor ovanpå varandra. Dessutom så drar svamptorkar inte så himla mycket energi.Men, mitt val faller nog på att använda airfryern. Dels beroende på att det är lätt och smidigt, plus att det oftast ändå bara är jag som tycker om beef jerky i familjen, så jag behöver inte göra så stora mängder.
1 2 3 151