Bläddra bland recepten

Sex i en form (lchf)Av LCHF-arkivetOk, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i USA som heter precis så, "Sex in a pan", dvs "Sex i en plåt". jag tänkte ge mig på ett försök att översätta receptet så att alla som inte är så sugna på att översätta kan få testa att baka kakan. Ursprungsreceptet kommer från https://alldayidreamaboutfood.com - Om du inte har Sukrin melis, kan du mortla/mixa t ex sötströ till fint pulver. - Xantangummi kan du byta ut mot fiberhusk, inte riktigt samma sak, men nästan. Bild från https://alldayidreamaboutfood.com - Vill du göra en långpanna kan du dubbla receptet.
Vegetarisk tacofärsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetHemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och vegetariskt. Just tacos är en sådan sak som faktiskt är ganska så enkelt att ersätta med någon typ av vegofärs. Så, här har jag testat mig fram för att få till en vegetarisk tacofärs som inte innehåller soja eller annat processat, utan bara rena ingredienser. Det som är en stor fördel är att man kan byta ut innehållet mot andra grönsaker och testa sig fram till en optimal variant för just sin egen familj. Tacokryddan är självklart hemmagjord med, för att undvika en massa onödigt socker.
Ädelostgratinerad zucchiniAv LCHF-arkivetÄdelostgratinerad zucchini är ett tillbehör som även funkar att äta som det är, men jag tycker personligen att det passade väldigt bra till en bit grillat kött. Man kan egentligen använda vilken ost man vill, men just den här gången använde jag Saint Agur som är en av mina absoluta favoriter när det kommer till ädelost. Jag hade relativt små zucchinis dessutom, men se till att du inte tar för små eller för stora. Lagom är bra! Detta är perfekt lchf-mat i min värld!
Ugnsbakad spetskålPROVLAGAT Av LCHF-arkivetUgnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången. Det tar lite tid att tillaga, men oj vad det är värt det. Sen så är det ganska så roligt, för man variera smaksättningen hur mycket som helst. Testa att krydda upp den med lite olika örter. Dragon har vi testat och det var riktigt gott!
LCHF EmpanadasAv AmonazonDessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har anpassat till och provlagat med svenska mått. Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar, vitlöksflätor osv. Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i 20 minuter. Recept och bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Camillas goda nötfria brödPROVLAGAT Av LCHF-arkivetCamilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte att det var många som tyckte om det. Det såg otroligt enkelt ut att baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet var verkligen kanongott. Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer, herrgård och så vidare. Brödet funkar kanon att skiva upp och frysa in, sen när man vill äta en skiva så slänger man den i brödrosten och får ett varmt härligt bröd med nybakt känsla. Receptet ger ett bröd och det brukar jag skicka upp i cirka 15 skivor. Receptkälla: LCHF med Camilla (@lchfmedcamilla)
Baconlindade färsfyllda spetspaprikorAv AmonazonDetta recept kom till efter inspiration från min och makens favorit Youtubekanal och Instagramprofil https://www.instagram.com/almazan_kitchen/ Det är färsfyllda och baconlindade snackpaprikor som är bakade i ugnen (men almazankitchen friterade dem). Bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Chicken crust PizzaAv KetolivetChicken crust pizza är helt sjukt gott och för dig som till exempel gillar KFC och chicken nuggets. Detta receptet ger en riktigt tunn och fin botten, krispiga kanter och massa god smak. Chicken crust pizza är en slags proteinpizza med botten gjord på riven kycklingfilé, riven mozzarella och ägg. Man kavlar ut det, ugnssteker den krispig och lägger på topping i en andra omgång in i ugnen. Om jag hade haft en pizzeria så hade det här varit den som hade namnet "Ketolivets Special", den där pizzan du går till just den pizzerian för att gå. Det är cirka 6 kolhydrater per pzza. Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept. Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/
Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)Av AmonazonMin svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat. Av ett antal olika recept jag hittat på nätet kommer här min egen tolkning som vi har gjort och ätit flera gånger. Vattenkastanj har lite för mycket kolhydrater för den strikte LCHF’aren, men då kan man använda hackade bambuskott istället för att få lite krunch i köttbullarna.
1 2 3 65