Bläddra bland recepten

Enkel tomat- och löksalladAv LCHF-arkivetEn enkel tomat- och löksallad som är syrlig och smakrik, det kan ibland vara en helt perfekt prick över i till en god middag. Det är en klassiker inom restaurangvärlden att göra en tomat- och löksallad när man har mycket tomater över som behöver användas, eller om man har skivat tomater till något annat och har över ett gäng. Ofta så ser man denna salladen på olika salladsbufféer. För mig som odlar mycket tomater själv, så är den helt perfekt att göra och det är så gott och framförallt vackert att använda olika sorters tomater. Samma sak gäller löken, den får man gärna variera genom att använda olika sorters lök. Gul lök, rödlök, purjolök eller någon annan lök som du tycker är god. Eller så gör du en blandning av olika löksorter. Vill du öka på smaken lite extra, så kan du hacka ner lite färsk basilika och blanda med i salladen, det ger en supergod smak. Vilken vinäger du ska använda för att få till en riktigt god tomat- och löksallad, det är väldigt individuellt. Jag tycker att det beror på vad för mat man ska servera det till. Ska du äta kött, ta en rödvinsvinäger eller balsamvinäger. Blir det fisk, då kanske du ska välja en vitvinsvinäger eller kanske vit balsamvinäger. Du får testa dig fram till till bästa resultat för just den stunden.
Thai scampi zoodlewokAv LCHF-arkivetThai scampi zoodlewok är ett supergott och lättlagat recept med zoodles istället för vanliga nudlar. Zoodles är helt enkelt strimlad zucchini och det är så otroligt gott och fräscht. Övriga grönsaker som är med i receptet kan du själv variera och byta ut lite som du vill, men du kan utgå från de ingredienserna som jag har med här. Om du gillar riktigt stark mat, så kan du öka på mängden chili och currypasta.
Vegetarisk zoodlewokAv LCHF-arkivetDetta receptet är en vegetarisk grönsakswok med zoodles istället för nudlar. Zoodles är ett perfekt sätt att använda zucchini på, då man svarvar den på en grönsakssvarv och får ut härliga långa nudlar. När det gäller grönsakerna så kan man variera de lite hur man känner egentligen, men ni har något att utgå ifrån i mitt recept och där ser ni lite mängder med. Denna grönsakswoken är inte bara vegetarisk, utan den är även mejerifri och äggfri. Om du vill, så kan du självklart tillsätta strimlad biff, kyckling eller räkor, det är kanongott det med. Om du är intresserad av en bra grönsakssvarv, så använder jag själv denna från Westmark. Men, det finns massor av andra modeller med, som jag dock inte vet om de är bra eller inte. Receptet ger 3-4 portioner, beroende på storlek.
Lisas basilikakycklingAv LisalinLisas basilikakyckling är ett recept som jag fick skickat till mig på Instagram från Lisa. Ett riktigt enkelt och supergott recept med kyckling och panchetta i en härlig kombination med basilika. Om du har lyckats att odla fram stora mängder basilika hemma, då är detta en perfekt rätt för att "göra av" med en del basilika. Recept och bilder: Lisa Linder
PannkakstårtaAv LCHF-arkivetEn pannkakstårta måste ju vara en helt perfekt variant av efterrätt där man får flera olika godsaker i en härlig kombo. Just en pannkakstårta kan du även variera med olika smaker i form av olika sorters bär, men hallon, blåbär eller jordgubbar är ju ändå det som jag skulle använd mest. Recept och bild: Yvette
Krämig mejerifri kyckling- och champinjongrytaAv LCHF-arkivetDenna krämiga och mejerifria kyckling- och champinjongryta är nog en av de bästa mejerifria rätterna jag har komponerat ihop. Den använder kokosgrädde som bas, vilket ofta ger en rätt kraftig smakpåverkan, men detta receptet lyckas dölja mycket av den smaken vilket gör att den i stort sett inte alls smakar kokos. En viss antydan kan man säkert känna, men min fru som ofta reagerar på den söta smaken av kokos i mejerifritt, hon kände inte av det. Till det hela så serverade jag snabbt stekta zoodles som jag bara saltade och pepprade lite. Det blev toppen! Tallrik med kycklinggryta och lite zoodles i botten
Lime- och kokoslaxAv LCHF-arkivetEn otroligt enkel, men ändå lyxig och riktigt god lime- och kokoslax som är helt mejerifri och anpassad för oss som äter lchf. Den har en härlig balans mellan sötman från kokos och syrligheten från lime. Har du inte lime, så kan du använda dig av citron istället. Du kan även byta ut gräslöken mot t ex koriander om du vill få till lite mer asiatiska smaker.
Chiapudding med vaniljAv LCHF-arkivetChiapudding är en proteinrik och superenkel pudding som du kan äta till frukost eller som ett litet mellanmål. Detta är flera gånger bättre att äta till träningen istället för kvarg t ex som är fettsnålt och gjort på mejerier. Denna chiapuddingen är helt mejerifri. När det gäller smaksättning så kan man göra lite hur man vill, just denna är smaksatt med vanilj som ger en mild och god smak. Dock så kan man smaksätta det lite hur man vill och några förslag är: - Kanel - Blåbärspulver - Kakao - Citron - Hallon Låt fantasin sätta gränserna. Recept och bild: Lena
CitroncheesecakepajAv LCHF-arkivetEn citroncheesecakepaj är så otroligt gott och fräscht! Den här passar otroligt fint till sommaren, men är ju så god att man kan äta den året om utan några som helst problem. Detta är ett recept som är sockerfritt, glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater. Helt anpassad till LCHF helt enkelt. Receptet är anpassat för en lite större pajform, på cirka 30 cm i diameter. Recept och bilder: Lena Ström
1 2 3 108