Bläddra bland recepten

Smörstekt lax med SandefjordsåsAv LCHF-arkivetDetta receptet på smörstekt lax med Sandefjordsås såg jag i en matlagningsgrupp på Facebook och kände direkt att det var helt perfekt lchf-mat på en vacker bild. Så jag tog kontakt med han som lade ut inlägget och kollade om det var ok att jag la ut hans recept på min sida. Jim Bruksås är den som ska ha all credd för detta receptet. Bild och recept är från honom. Jag har gjort om receptet på Sandefjordsåsen lite för att den ska närma sig originalet lite mer, men jag gillar tanken som Jim har med att ha rom i såsen. I originalet så är det hackad gräslök med, så det lägger jag till i ingredienserna, men på bilden så ser man att det inte ingick. Just Sandefjordsås är en otroligt god sås till fisk, och den passar egentligen till all typ av fisk.
Vispat brynt smörAv LCHF-arkivetVispat brynt smör är ett kryddsmör som kan innehålla en av de absolut godaste smakerna som finns, nämligen brynt smör. Det är ett fantastiskt enkelt smör, som egentligen bara kräver en enda ingrediens, nämligen smör. Men, för att piffa till smöret lite mer, så tillsätter jag även flingsalt och lite rivet citronskal. Det ger en dimension till på smöret tycker jag. Om du bara vill ha den goda smaken av brynt vispat smör, då kan du skippa citronskalet. Lite salt däremot höjer smaken lite extra, så det tycker jag att du ska ha med. Andra smaksättningar som du kan testa är till exempel chiliflingor, vitlök, eller lime. Även någon typ av örter kan funka att smaksätta med. Men, glöm inte bort att huvudsmaken i ett vispat brynt smör ska vara det brynta smöret.
Baconlindade haricots vertsAv LCHF-arkivetBaconlindade haricots verts, eller baconlindade gröna bönor om du hellre vill, är oavsett namn ett magiskt gott och superenkelt tillbehör som passar till både kött och fisk. Detta tillbehör är toppen att servera till en god köttbit, som till exempel en rostas i ugn.

Innehållsförteckning

  1. Bönor och lchf?
  2. Vilka haricots verts
  3. Olika tillagningsätt
  4. Näringsvärden
  5. Ingredienser
  6. Instruktioner
[annons_blogg]

Bönor och lchf

Ja, frågan dyker säkert upp i huvudet på många. Får man äta bönor om man äter lchf? Ja, man får äta bönor som är kvar i sin skida. Då har dom inte hunnit med att utveckla de antinutrienter som man försöker att undvika i just baljväxter. Så, baconlindade haricots verts är absolut ok att äta inom lchf, med gott samvete dessutom! Just haricots verts listas som ett av dom mest näringsrika grönsakerna av Livsmedelsverket. baconlindade haricots verts3

Vilken typ av haricots verts

Om du får tag i färska gröna bönor så är det utan tvivel det absolut godaste, men det funkar precis lika bra med frusna bönor. Har du inte fått tag i gröna bönor så kan du använda dig av andra bönor, till exempel vaxbönor. Det är supergott det med.

Tillaga baconlindade haricots verts så här

Det finns väl egentligen fyra olika sätt som man kan tillaga sina baconlindade haricots verts på och det är följande:
  • I ugnen
  • I ugnen är det enkelt att tillaga dina bönor. 225 grader i cirka 10 minuter tills dom har fått en vacker färg.
  • I stekpannan
  • Har du inte tillgång till ugn, då kan du steka dina haricots verts i lite smör. Det ger en härlig smak av smöret.
  • I airfryern
  • Så här gjorde jag i detta receptet och det är otroligt smidigt att använda en airfryer till såna här enkla tillbehör.
  • På grillen
  • Att grilla baconlindade haricots verts är inte alls tokigt. Grillsmaken blir en smakhöjare, men det kan vara lite knivigt att grilla bacon ibland. Man måste hitta en fin tjockt skivad bacon då.
baconlindade haricots verts4

Näringsvärde

Om vi lägger in ingredienserna för dessa baconlindade haricots vertsen hos Kostbevakningen så får vi fram följande näringsvärden. naringsvarde baconlindade haricots verts Inte alls mycket kolhydrater och bra mängd fett från baconet.
Parmalindad sparrisAv LCHF-arkivetParmalindad sparris är ett helt underbart gott och så enkelt recept att göra antingen som en förrätt, eller som ett tillbehör till en god köttbit kanske. Det skulle faktiskt även funka riktigt bra till en bit stekt torskrygg. Just sparris är en primör som hålls otroligt högt inom restaurangvärlden och det är inte så konstigt med tanke på att det är en magiskt god grönsak. Att göra parmalindad sparris gör att man får två smaker som är rätt så dominerande att verkligen gifta sig. Sen så skadar det ju inte att man blandar in lite ost med och där kan du variera dig hur mycket som helst gällande smakerna. Personligen skulle jag inte ta en jättestark ost, för då kommer man ta bort all den goda sparrissmaken, men osten vill man ändå ha för att göra det hela komplett. Om du inte har parmaskinka hemma, då kan du ta annan lufttorkad skinka, eller varför inte ett fint bacon. Det funkar det med! Vill du öka på smakerna lite extra, lägg in en bit soltorkad tomat i paketet med. Om du vill göra det hela till en komplett måltid så kan du servera sparrisen till en god Västerbottenpaj. Detta receptet ger dig cirka 5 stycken sparrisknyten. Recept och bilder: Lena
FalukorvsgömmaAv AmonazonGjorde en vad jag kallar det en falukorvsgömma i airfryern som blev uppskattad både på Facebook och Instagram. Under ett täcke av vitlökssås, tomatsås och riven ost gömde sig en falukorv med senap, ketchup och ost i skårorna. Några cocktailtomater gömde sig också därunder. Man kan naturligtvis ändra ingredienser i receptet efter egen smak. Vill man ha det starkt kan man ju ha sambal oelek eller sriracha i såsen. Tomaterna kan uteslutas eller ersättas av något annat gott såsom paprika, stekt svamp eller varför inte blomkålsris.
PersiljekycklingAv LCHF-arkivetDetta receptet på persiljekyckling är ett recept som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle laga för något med kycklingfilén som jag hade. Jag ville göra någon typ av kycklinggryta, men inte något som jag hade lagat innan. Efter lite funderande så kom jag fram till detta receptet på just persiljekyckling som blev en riktig succé. Även barnen som kan vara lite kinkiga när det kommer till nya rätter älskade detta. I receptet så använder jag mig av glutenfri öl och det går givetvis att utesluta, men jag tycker ändå att man kan unna sig detta för öl är en riktigt bra smaksättare.
Krämig kycklinglevergrytaAv LCHF-arkivetEn krämig och riktigt god kycklinglevergryta är ett perfekt recept att börja med om du vill lära dig att tycka om inälvsmat. Just kycklinglever är så mycket mildare i smaken än till exempel kalvlever eller nötlever är. När du äter den här otroligt goda kycklinglevergrytan så får du i dig otroligt mycket nyttigheter från levern. Det är en supermat som man egentligen borde äta mycket oftare. Dessutom så är det ett bra sätt att anamma lite Nose to tail att äta inälvsmat med. Då tar man hand om ytterligare en liten del av djuret. Just detta receptet innehåller bacon och färska champinjoner som kommer bidra till att smaken blir ännu mildare och godare. Baconet passar faktiskt otroligt bra ihop med kycklinglever. kycklinglevergryta1 Servera detta med lite gott blomkålsmos och lite lingon så har du en toppenmåltid. Är det så att du vet med dig att du tycker om lever, då kan du göra denna gryta på vilken lever som helst. Recept och bilder: Lena
Ylvalies supergoda gräddgrötAv ylvalies_enkla_lchfNi vet smaken av lite karamell och vanilj i en otroligt len och krämig konsistens... Ja då sätter ni fart och lagar denna otroligt goda gröt!!!
Baconlindad getostAv LCHF-arkivetBaconlindad getost är ett sånt där recept som jag kom på en kväll när jag var sugen på något salt och krispigt. Min första tanke var att göra baconlindad haricots verts, men hade inga gröna bönor hemma, så då fick jag klura vidare. Jag kikade på min airfryer och tänkte att det borde ju funka bra att köra något i den. En snabb titt i kylen och då såg jag en bit getost där och då slog det mig. Baconlindad getost, det måste ju vara toppengott! baconlindad getost2 Jag använde mig av min airfryer, men detta går absolut att göra i ugnen eller till och med i stekpannan skulle jag tro om man nu vill det. Ska du tillaga det i ugnen så kör du varmluft, 225°C tills det att baconet har fått en krispig och fin yta.
1 2 3 127