Bläddra bland recepten

Bacon i ugnAv LCHF-arkivetBacon i ugn när det helt optimala sättet att få till perfekt stekt bacon. Många kanske tycker att det kan vara lite märkligt, att det vanligaste är att steka sitt bacon i stekpannan, men det finns så många fördelar med att steka bacon i ugnen.För oss som äter lchf och keto och kanske äter en hel del bacon, även om det inte är ett måste så när man väl äter bacon vill man att det ska vara helt perfekt.

Därför ska du steka bacon i ugn

- Du slipper en massa fettstänk över hela spisen. Ni vet väl alla hur det kan se ut på spisen när man har stekt några paket bacon. - Du får en jämn tillagning av ditt bacon om du kör bacon i ugn. - Slipp oset! Det blir mycket mindre stekos om du använder ugnen. - Du behöver inte tillsätta något fett för att få fin stekyta. - Mindre disk. Du plockar bort bakplåtspappret och kastar det. Behöver inte ens diska något. Dessutom så riskerar du inte att fettet som du kanske normalt sett kanske sköljer ur från stekpannan sätter igen avloppet.

Vilket bacon ska man välja?

Min åsikt är att detta är en smakfråga. Du ska självklart välja ett bacon som du tycker om och tycker är gott. Det finns väl inga direkta regler för hurdant bacon du ska använda för att göra bacon i ugn, men jag skulle tipsa om att välja ett som inte innehåller så mycket tillsatt vatten eller andra tillsatser.Håll även koll på att baconet verkligen är rökt och inte bara har tillsatt rökarom. Rökt kött ska vara rökt, inget annat! Om du verkligen vill veta vilket bacon som är bäst i test så hittar du Aftonbladets senaste test här: Bacon - Bäst i test 2021 (premium).Tänk dock på att faktum kvarstår. Smaken är som baken och du tycker kanske inte samma som experterna.Ett tips på vad du kan göra med ditt bacon, det är baconnaise som är helt fantastiskt gott!
PersiljejärparAv LCHF-arkivetPersiljejärpar är ju sagolikt gott... speciellt om man har lite gräddsås och pressgurka till.Det här är ett väldigt enkelt recept som funkar perfekt när man äter LCHF... har i lite grädde i färsen för att öka på fetthalten lite extra men även för att göra järparna lite mer saftiga.Glöm inte bort att göra ett stekprov innan du börjar att steka alla järparna. Detta för att smaka av salt och peppar.
LCHF-frallor (The Bröd)Av LCHF-arkivetDet här är nog en av de absolut mest omskrivna bröd som någonsin har dykt upp i LCHF-sammanhang. När det dök fram på olika Facebookgrupper så spreds det med massiv kraft.Nu har jag äntligen lyckats att få till riktigt goda frallor som även går under namnet The Bröd på Facebook.Det finns otaliga mängder med receptvarianter, men detta funkade perfekt för mig och jag använde dessa till att göra toast med dessutom.
VitlökssmörAv LCHF-arkivetAtt ha en bit riktigt gott vitlökssmör till en fin bit kött, det är ju verkligen som pricken över i, helt sagolikt gott! När det vitlöksdoftande smöret smälter över en bit grillat kött så kommer dina smaksensationer verkligen att uppleva äkta lycka. Här kommer mitt bästa recept på ett smör du inte vill missa!

Innehållsförteckning

  1. Det perfekta smöret för LCHF
  2. Få till det perfekta kryddsmöret
  3. Näringsvärde
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

[annons_blogg]

Just vitlökssmör är ett tillbehör till grillat som det finns lika många varianter på som det finns människor. Alla har sin egen variant som man gör, och nu tänkte jag bjuda på min variant. Smöret innehåller mycket kryddor och smaksättning, men det är så du får fram den absolut bästa versionen. Det är helt enkelt värt att lägga lite extra ingredienser och kärlek på smöret.

Det godaste vitlökssmöret för LCHF

Om du äter LCHF så är olika kryddsmör grymt bra. Smör är inte bara otroligt gott utan det har även en hög fetthalt. På så sätt blir det enkelt för dig att tillföra extra fett till dina måltider.Vitlökssmöret funkar alldeles ypperligt att göra en stor laddning av och sen frysa in. Då har du alltid smöret redo när det vankas en god köttbit och du slipper förbereda det varje gång.

[annons_blogg]

Få till det perfekta kryddsmöret

Att göra ditt eget vitlökssmör är otroligt enkelt. Det krävs ingen direkt tillagning utan alla ingredienser ska bara röras ihop och vispas fluffiga. Det kan knappast bli enklare att göra ett gott tillbehör.vitlokssmor 6 Bläddra bland receptenOm du står mellan att köpa ett färdigt kryddsmör och att göra ditt egna, välj alltid det sista alternativet. Då får du godare smak samtidigt som du slipper alla e-ämnen och onödiga tillsatser.För att göra ditt egna vitlökssmör ska du se till att lägga fram det i rumstemperatur innan du börjar. Då är det enklare att få till det perfekta fluffet när du vispar det. Ett fluffigt smör ger en lenare känsla i munnen och dessutom förhöjs smörets goda smak. En riktigt bra vispning är helt enkelt det bästa knepet för att få till ett gott vitlöksssmör med bra konsistens.Ett tips om du inte har tagit fram smöret i tid så det hunnit bli rumstempererat, det är att hyvla smöret med en vanlig osthyvel och lägga luftigt i en bunke. Då får du snabbt ett rumstempererat smör.

[annons_blogg]

Näringsvärde

Vitlökssmör har ett riktigt bra näringsvärde för dig som äter LCHF. Det är inte så konstigt med tanke på att fetthalten är riktigt hög. Bilden nedanför från Kostbevakningen visar hur näringsprofilen blir med alla kryddor.Tabell med ingredienser och näringsvärden för detta receptet på vitlökssmör.Vitlökssmöret är beräknat att räcka till åtta portioner. Det ger dig cirka 25 gram fett per portion. Varför inte äta det vitlöksdoftande smöret till mer fettsnålt protein såsom kyckling? Då får du direkt en bättre näringsprofil för din LCHF-mat.
Ugnsstekt falukorv med bacon och tacosåsAv LCHF-arkivetUgnsstekt falukorv finns det otaliga varianter på och jag brukar göra lite olika när jag gör det, för att variera mig lite. Idag så testade jag på en variant med tacosås och bacon, vilket blev helt ok!Tänk på att köpa en falukorv med hög kötthalt, över 70% och sen att kolla noga på tacosåsen hur mycket kolhydrater den innehåller.Jag har räknat ut innehållet med en falukorv som hade 3,5 kh /100 gram och sen en tacosås som hade 5 kh/100 gram.Varför inte servera med lite blomkålsmos till?
FläskköttgrytaAv LCHF-arkivetDet här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta.Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med.Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare.Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.
Kyckling och broccolipajAv LCHF-arkivetPaj och en sallad... det är något jag sällan kan tycka illa om. En otroligt god lunch för hela familjen.Just den här pajen innehåller kyckling och brocccoli, men paj är lite som omelett, man kan ta lite av det man har hemma och göra sin egen kylskåpsrensning.Kycklingen som jag använde var en vanligt butiksköpt grillad kyckling som jag hade plockat köttet från, men det går lika bra att använda kycklingfilé som man har, bara det är tillagad kyckling.
Pajbotten – LCHFAv LCHF-arkivetNär jag ska göra paj, då är det detta pajskalet/pajbotten jag gör.Receptet kommer från 56kilo.se och det tackar jag verkligen för!
Thailändsk räkgrytaAv LCHF-arkivetEn riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai.Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med.Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.
1 131 132 133 134 135 139