Bläddra bland recepten

LöksillAv LCHF-arkivetLöksill måste ju vara en av våra absolut mest klassiska sillsorter som vi äter till egentligen alla högtider, förutom kanske nyårsafton. Men, jag tror nog att det står löksill på både midsommar, påsk och jul runt om på väldigt många bord i Sverige.Sen så kan man ju faktiskt köpa löksill året om i precis alla matbutiker.En burk med hemlagad löksill.Men, till saken hör att en klassisk löksill som man köper i affären är rätt så fullmatad med socker och kolhydrater och det är ju lite trist. Jag själv tycker att den översöta smaken tar bort i stort sett alla andra goda smaker som finns i löksillen, speciellt den goda löksmaken.Så, jag har gjort ett recept här som är med mindre kolhydrater och om man använder mitt recept på inlagd sill, så är den faktiskt helt sockerfri. Istället har jag använt mig av sötning för att få till sötman.
TonfiskröraAv LCHF-arkivetTonfiskröra är en väldigt enkel och god röra som man kan använda på många olika sätt. Det går att ha som en röra på en buffé, eller så har man det som fyllning i en baguette, eller kanske i en äggwrap som man tar med på picknicken. Eller så äter man det som på bilden, med lite sallad och kanske baconlindad sparris.Oavsett vad man väljer att göra av sin tonfiskröra, så är det gott, mättande och med mycket protein och fett. Perfekt lchf helt enkelt!Om man vill göra det lite mer matigt, så kan man blanda ner ett hackat ägg.Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Ostfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsåsAv LCHF-arkivetOstfylld baconlindad kycklingfilé i gräddsås, hur gott låter inte det liksom?Detta är ett recept som funkar precis lika bra som en vardagsmiddag som till en lite festligare måltid. Serverar man ett gott vin till och lite goda tillbehör, så blir det en riktigt lyxig middag.Sen kan man äta resterna dagen efter till lunch, helt perfekt!Vill du hellre ha ett recept som inte ligger och simmar i sås, måste du spana in mitt recept på baconlindad kycklingfilé i ugn.Recept och bilder: Susanne
Hel kyckling i ugnAv LCHF-arkivetAtt göra en hel kyckling i ugn, det är så otroligt enkelt och ger oftast en otroligt saftig och god kyckling. Det är dessutom ett bra sätt att göra billig mat, då man ofta kan köpa hel färsk kyckling till vettiga priser i affären.När man gör hel kyckling i ugn så kan man välja att variera sin kryddning lite som man känner för det, men detta är ett bra grundrecept att utgå ifrån.Recept och bilder: Lena
SenapssillAv LCHF-arkivetSenapssill är en sillsort som återfinns på alla buffébord på alla årets högtider. Jul, midsommar, påsk och sen så finns det att köpa året om i alla butiker. Jag skulle nog kunna dra mig så långt och säga att det är en svensk klassiker.Men, precis som med många andra populära recept, så finns det alltid flera olika varianter och recept.Mitt recept på senapssill är ett recept som flirtar lite med en klassisk hovmästarsås, men med lite andra smaker och jag kan lova dig, den är riktigt god.En vit skål med senapssill med en gaffel på kanten.Dock så ska man ta i beaktan att senapssill är en sill som innehåller en del kolhydrater, mycket tack vare att jag tycker att man måste ha lite skånsk senap i den för att få den riktigt perfekta smaken, men utöver det så är detta receptet på senapssill relativt kolhydratssnålt.För att hålla ner mängden kolhydrater så mycket som möjligt, så använder jag mig av mitt recept på sockerfri inlagd sill.Om vi ska kika på alla näringsvärden för denna senapssill så ser det ut så här:naringsvarde senapssill Bläddra bland recepten (Näringsvärden från Kostbevakningen)Okej, om vi utgår från egen hemgjord inlagd sill, som innehåller nära på inga kolhydrater alls så hamnar vi totalt för hela det här receptet på 18 g kolhydrater och jag räknar med att man äter max 50 g sill per person. Det ger alltså ungefär 7 portioner, vilket gör att vi hamnar på en total som är strax över 2 gram kolhydrater per portion. Inte helt tokigt ändå!
PestokycklingAv LCHF-arkivetDetta receptet på pestokyckling kan vara ett av de absolut lättaste recepten på kycklinggratäng du kan göra.Det går att använda kycklinginnerfilé eller så använder du vanlig kycklingfilé som du delar ner i lite mindre bitar. Tänk typ 4-5 bitar av en kycklingfilé.När det gäller val av pesto, så finns det massor att välja på. Det absolut bästa är att göra din egen hemlagade pesto, men om du ska köpa egen pesto så försök att välja en med hög halt olivolja och så lite tillsatser som möjligt. Dock så är det viktigaste att det är en pesto som du tycker om.Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
Gratinerad fläskkotlett med tomat och baconAv LCHF-arkivetHär har du ett superenkelt recept på gratinerad fläskkotlett med tomat och bacon. Det här är ett sånt recept där du kan välja lite fritt vilken styckningsdel du vill använda.Det funkar fint med benfri kotlettrad, fläskytterfilé, kotletter med ben eller varför inte fläskfilé om du hellre vill det.Smakerna i denna rätt är enkla, men funkar så otroligt bra ihop. Vill du piffa till smakerna lite ytterligare så kan du byta ut persiljan mot lite andra blandade örter.Recept och bild: Martina EngdahlOm du hellre är sugen på en riktigt god gryta med fläskfilé så kan jag varmt rekommendera min fläskfilégryta och om du vill testa på ett recept med hel fläskytterfilé så ska du testa på det oerhört populära receptet fläskytterfilé i ugn.
KanelpannacottaAv LCHF-arkivetEn kanelpannacotta är en superenkel och god efterrätt som passar helt perfekt till julens middagar. I just denna pannacottan så använder vi sötning istället för vanligt socker, vilket ju säger sig själv med tanke på att den riktar sig till dom som äter lchf. Ett lite nyttigare alternativ helt enkelt som inte får barnen att "go nuts".Det som även är väldigt bra med en kanelpannacotta är att man kan göra den i god tid före den skall ätas och sedan behöver man bara plocka fram den och garnera med vad man nu vill ha uppe på. Förvara den bara i kylen med plast över så håller den upp till ett par dagar, men är som godast ändå samma kväll.Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
SaffransbollarAv LCHF-arkivetSaffransbollar är lite som ett gäng med juliga chokladbollar, men utan choklad och istället massor av härlig smak av saffran.Inte ett dugg svåra att göra eller att äta. 🙂 Det finns en risk att dessa kommer vara försvinnande goda på julbordet. För ja, det måste man ju ändå säga att dom ska helt klart finnas bland alla julrecept.Dessa saffransbollar är inte bara goda, dom ger även lite bra energi, utan att påverka blodsockret en massa.Det här receptet ger ungefär 12 saffransbollar, lite beroende på vilken storlek du väljer att göra.Recept och bild: Ketokokboken | @ketokokboken
1 2 3 4 137