Bläddra bland recepten

LangosAv LCHF-arkivetMin fru som inte äter LCHF speciellt mycket satt och smååt av dessa goda Langos efter att hon hade klämt i sig en stor en med massa tillbehör. Efter lite googlande så kände jag att jag ville göra en egen variant, så jag satte ihop ett recept själv. Som tillbehör hade vi idag krispig sallad, avocado, räkor, röd och svart kaviar, cremé fraiche, rödlök, tomat och lite citron. Näringsinnehållet är baserat på enbart bröden, för jag tycker att det skall vara upp till var och en att välja vilka tillbehör man vill ha.
Kreolsk kycklinggrytaAv LCHF-arkivetDet här är en kreolsk kycklinggryta som ursprungligen skall lagas med fläskfilé, så det går alldeles utmärkt att byta ut kycklingen med fläskfilé. Jag använde kycklinglårfilé av den anledningen att jag tycker det är mer mört och saftigt än filé, men det är ju en smaksak. Det går lika bra med vanlig bröstfilé. Själva grytan i sig är inte bara en riktigt matig gryta, utan det är även en väldigt smakrik gryta. Vill man göra den ännu mer LCHF-vänlig kan man hoppa över syltlöken, fast den gör väldigt lite i det stora hela. Servera med blomkålsris eller något annat tillbehör som du tycker är gott till grytor.
SaffranfisksoppaAv LCHF-arkivetEn "klassiker" hos oss är min Saffransfisksoppa som innan jag började äta LCHF alltid hade potatis i sig, men det går lika bra utan potatis. Vill du piffa till den lite extra så kan du göra en aioli som du klickar i soppan innan servering. Varför inte servera fröknäcke med en god ostbit på som tillbehör? Det går utmärkt att tillsätta lite kålrabbi om man vill ha lite mer rotfrukt i den. Vill du göra den ännu godare, ha i lite lax och lite handskalade räkor med. En lite lyxigare variant blir det då
Tjockkockens ostplättarAv TjockkockenMumsiga Ostplättar/bröd som passar utmärkt som både frukostmacka eller minipizza-botten. Perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb. Recept och bild: Tjockkocken
RotmosAv LCHF-arkivetRotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF. Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt. Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.
Rotsaksgratäng/RotfruktsgratängAv LCHF-arkivetInom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör. Det är en riktigt god gratäng som passar fint till grillat kött eller bara en biff av något slag. På bilden är den serverad med Grillade oxfilémedaljonger och grönpepparsås.
VitkålspuréAv LCHF-arkivetDet här var ett tillbehör som verkligen var superenkelt att göra och smakar riktigt gott! Se till att koka vitkålen så att den är riktigt mjuk bara. Funkar som tillbehör till det mesta egentligen som man normalt sett kanske har potatismos till. På bilden är det serverat tillsammans med ostpanerad torskfilé och ajvarsås.
Stekt blomkålsris med purjolök och timjanAv LCHF-arkivetStekt blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan. Ett mycket enkelt tillbehör om du äter LCHF!
Ägg och ostbullarAv LCHF-arkivetDet här är ett alternativ till bröd som är helt utan mjöl. Jag snappade upp receptet på en Facebookgrupp och modifierade det lite för att få det lite mer som jag vill ha det smakmässigt. Riktigt gott att servera med färskost, några skivor skinka eller korv och lite grönsaker. Perfekt dessutom om du har en massa äggvita över. Äter du LCHF så är detta ett recept du bara måste testa. Enklare än så här blir det inte, och gott dessutom!
1 62 63 64 65