Bläddra bland recepten

The Franska #5 (med brödkryddor)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetThe Franska har blivit en succé som heter duga. Det är faktiskt ett av de bröd som jag bakar oftast och fryser in färdigskivat. Här har jag testat att göra en variant som innehåller rostade solrosfrön och lite brödkryddor.
BagelsAv LCHF-arkivetBagels är ju helt otroligt gott med lite färskost på. Dock är ju vanliga bagels gjorda av vetemjöl och det är inte direkt LCHF. Men, detta receptet som baseras på Fat head pizzan, det är faktiskt riktigt bra. Obs! Det är viktigt att du använder färdigriven mozzarella, annars kommer det inte att funka. Recept & bild: Wholesumyum
Muggmacka/muggbrödPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här receptet dök upp på Facebook och spred sig som en löpeld. Massor av människor lovordade det och varför inte. Muggmacka/muggbröd är ju riktigt gott. Att det dessutom görs väldigt snabbt i mikron, det är bara en bonus. Ett litet tips... Gör mackan, låt svalna och rosta den sen delad på mitten. Grymt gott. Den som har svårt för mandelmjöl kan byta ut det mot 0.5 msk pofiber istället. Recept och bild: Emma Bergqvist
OopsiesPROVLAGAT Av LCHF-arkivetOoopsies är ett bröd som nästan är synonymt med LCHF. För väldigt många år sedan var det någon som kom på det här receptet och jag förstår inte att jag inte har testat dem förrän nu. Ett väldigt enkelt bröd som tar cirka 30 minuter att göra och de har en ganska luftig och härlig konsistens. Inte så mycket bröd i konsistensen men fantastiskt gott med smör, ost och lite tomat på.
SolrosfrökexAv LCHF-arkivetKex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan. Här är ett recept på solrosfrökex som innehåller endast tre ingredienser. Otroligt lätt att baka. Tänk på att detta är samma som med fröknäcket att det blir ganska så mycket kolhydrater, så inget man skall stoppa i sig i mängder av. Solrosfrön ligger på 20g kh/100 g, så det är en hel del. Men, något litet kex ibland är inte hela världen. Recept och bild: KetoAdapted
The Franska #4 (hela ägg och utan mandelmjöl)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetLCHF-brödet The Franska är det absolut mest populära brödet på LCHF-arkivet iaf. Det har gillats massor av gånger och lovordats av många. Dock så är det några frågor som brukar dyka upp för de som bakar originalet och det är dessa frågor:
  1. Vad gör man med alla äggulor som blir över?
  2. Kan man baka det utan mandelmjöl?
  3. Måste man ha sötning i?
Så, för att komma tillrätta med dessa frågor så mixtrade jag fram ett bröd som är gjort på hela ägg, utan mandelmjöl och utan sötningsmedel. Resultatet blev ett riktigt gott och saftigt The Franska. Lite gulare i färgen (fler äggulor) och lite mer fiberrikt (fibrex i) men absolut gott och luftigt. Vill du testa någon av de andra versionerna som finns så hittar du dem här: The Franska - Originalet The Franska - Utan mandelmjöl The Franska - Med oliver och soltorkade tomater The Franska - Mimmis version Har du inte fibrex hemma kan du ta 0,5 dl pofiber extra, dvs 2 dl totalt.
2 minuters low carb tortillabrödAv LCHF-arkivetDet här är ett recept från fantastiska Elviira där hon har testat sig fram till det ultimata snabba tortillabrödet för dig som äter LCHF/low carb. Man tillagar tortillan i mikron vilket gör att det går väldigt snabbt att göra. I praktiken så borde det även gå att steka i en panna, men det har jag inte testat än.
Beställ ingredienser här fraktfritt! - Mandelmjöl (eko) - Chiafrön (eko)
Recept och bild: Elviira
Fat head kexAv LCHF-arkivetFat head pizza har nog många hört talas om men det har även kommit fat head kex som är helt perfekta för dig som vill ha ett gott kex till ostbrickan. Snabbt, enkelt och gott helt enkelt och helt perfekt för dig som äter LCHF/lowcarb. Du kan använda vilken riven ost som helst, men mozzarella är att föredra. Recept och bild: Ditch the carbs
Äggwrap med parmesanPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett recept som helt enkelt utgår från receptet på en vanlig äggwrap, men jag tyckte att det var lite tråkigt i smaken i grunden så jag testade att ändra lite i det och kom fram till detta recept som blev så gott att jag gjorde den tre dagar i rad. Äggwrap med parmesan är dessutom i mitt tycke lite mer stabil i konsistensen så att den håller ihop bättre. Har du inte parmesan eller tycker att det är dyrt kan du testa att byta ut det mot lite finriven ost istället. Det som är det absolut bästa med äggwrapen är att det går att variera på så många olika sätt. Tips på olika fyllningar: - Majonnäs, sallad, skinka, ost, tomat, fransk senap, crème fraiche - Majonnäs, sallad, kallrökt lax, gurka, crème fraiche med wasabi - Majonnäs, sallad, avokado, kokt ägg, gurka, tomat Ja, man kan variera innehållet hur mycket som helst, det jag tycker är viktigt är majonnäs och crème fraiche för att det inte skall bli så torrt. Av en sats får du ut en stor rulle som du kan dela till två bitar. En halva är en perfekt frukost/lunch. Ett annat tips som du kan använda dessa till är att göra en egen kebabrulle. Här hittar du recept på hemlagat kebabkött.
1 2 3 4 5 9