Bläddra bland recepten

GuacamoleAv LCHF-arkivetNär vi äter tacos hemma så är en guacamole ett absolut måste. Det finns otaliga olika recept på Guacamole, men jag gillar en som är ganska så "såsig", så att den verkligen blandar sig med övriga ingredienser. Gillar man mycket vitlök kan man slänga i lite mer.
PersiljejärparAv LCHF-arkivetPersiljejärpar är ju sagolikt gott... speciellt om man har lite gräddsås och pressgurka till. Det här är ett väldigt enkelt recept som funkar perfekt när man äter LCHF... har i lite grädde i färsen för att öka på fetthalten lite extra men även för att göra järparna lite mer saftiga. Glöm inte bort att göra ett stekprov innan du börjar att steka alla järparna. Detta för att smaka av salt och peppar.
LCHF-frallor (The Bröd)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är nog en av de absolut mest omskrivna bröd som någonsin har dykt upp i LCHF-sammanhang. När det dök fram på olika Facebookgrupper så spreds det med massiv kraft. Nu har jag äntligen lyckats att få till riktigt goda frallor som även går under namnet The Bröd på Facebook. Det finns otaliga mängder med receptvarianter, men detta funkade perfekt för mig och jag använde dessa till att göra toast med dessutom.
TzatzikiAv LCHF-arkivetTzatziki/tzatsiki/tsatziki är något som är givet för mig under grillsäsongen. Det funkar så perfekt till allt möjligt, och blir bara bättre om den står något dygn i kylen innan man äter den. Hur mycket vitlök man vill ha är ju individuellt, så det får man helt enkelt testa sig fram till... jag har skrivit två vitlöksklyftor, men de kan ju vara olika stora. Ungefär mellan 5-10 gram vitlök är ok iaf...
ColeslawAv LCHF-arkivetColeslaw är något jag nästan alltid har hemma när det är sommar och grillsäsong. En otroligt god och fräsch sallad att ha till grillat. Vill du göra den ännu mer LCHF så kan du minska lite på gräddfilen och ersätta det med mer majonnäs, men byt inte ut för mycket för då blir det lätt för stabbigt. Det är viktigt att den får behålla sin fräschhet! Godast blir den om du gör egen majonnäs. Smakar som absolut bäst om den får stå ett dygn i kylen och dra så att alla smaker kommer fram.
PannbiffAv LCHF-arkivetPannbiffar har jag en förkärlek till sen jag var liten. Vi bodde på ett värdshus där vi hade en kokerska som hade de mest sagolika köttbullarna och pannbiffarna, och mycket av det berodde på kryddningen av färsen. Jag har utvecklat det hela lite och tillsatt lite annat i färsen för att få det lite fetare. På bilden är det serverat tillsammans med LCHF-duchesse och champinjonsås. Färsen funkar alldeles ypperligt till att rulla köttbullar med om man vill.
PizzasalladAv LCHF-arkivetDet här är en pizzasallad som är precis lika god som den man får på pizzerian. Glöm inte bort att låta den stå och dra. Den är som absolut bäst efter ett par dagar.
Rotsaksgratäng/RotfruktsgratängAv LCHF-arkivetInom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör. Det är en riktigt god gratäng som passar fint till grillat kött eller bara en biff av något slag. På bilden är den serverad med Grillade oxfilémedaljonger och grönpepparsås.
1 11 12 13