Bläddra bland recepten

BlomkålslimpaAv LCHF-arkivetEtt riktigt smakfullt och gott blomkålsbröd/blomkålslimpa. Det går att smaksätta det här brödet med lite allt möjligt.

Recept och bild: Goodful

Fläskfilé i pepparostsåsAv AmonazonEn livräddare för många år sen när jag och sambon (nu min make) precis flyttat ihop och var rätt dassiga på matlagning. Då fanns en färskost som hette Cantadou grönpeppar som jag gjorde denna rätt med och det serverades med ris. Nuförtiden äter vi laktosfritt och det finns inte så många färdigkryddade färskostar att välja på, men det blir ju faktist godare att peppra själv och nu så serverar vi den med blomkålsris. Jag har inte testat men är övertygad om att denna sås är lika god till kycklingkött.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Baconlindade CambozolabollarAv AmonazonEn sommarfavorit av endast 3 ingredienser som vi äter genom att gripa baconostbollen med ett salladsblad, dra ut tandpetaren och stoppa in hela härligheten i munnen utan att bli kladdig.

Recept kommer från en av makens kollegor och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

SolfröottoAv AmonazonSolfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris. Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott. Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

RamslökssillPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDetta är en sockerfri och fantastiskt fräsch ramslökssill som du med enkelhet svänger ihop till julbordet eller till midsommar.
För att sillen skall hållas sockerfri, så använder jag mig av denna inlagda sill: Sockerfri inlagd sill
Se till att göra den sillen några dagar innan du gör själva ramslökssillen.
Sillen håller upp till ett par veckor i kylskåp.
Sannas vörtbrödPROVLAGAT Av LCHF-arkivetVörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.
JulfröknäckePROVLAGAT Av LCHF-arkivetNågot jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med ädelost på. Jag tycker inte att de recept på pepparkakor jag hittat är så himla goda, så då tänkte jag att man kan ta ett vanligt fröknäcke och smaksätta det med lite kryddor. Sagt och gjort och jag måste ju säga att det är helt perfekt till ädelost.

Vill du ha lite sötma i kexen kan du tillsätta lite sötströ. Cirka 0,5 dl.

Ostfylld tacokryddad köttfärslimpaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDetta receptet på ostfylld tacokryddad köttfärslimpa var ett recept som jag hittade på från ingenstans egentligen. Jag hade en hel del köttfärs hemma och var sugen på lite tacoaktigt. Det blev riktigt riktigt gott och funkar ju att äta med en god sallad till, eller varför inte lite stekta grönsaker och guacamole till. Välj en tacosås som har så lite kolhydrater som möjligt. Perfekt alternativ till tacos och funkar ju kanon om du äter LCHF.
Citronmarinerade morötterPROVLAGAT Av LCHF-arkivetOk, jag säger det här direkt att dessa citronmarinerade morötter inte är något som man skall äta för mycket av då det är en hel del kolhydrater, MEN, det är inte fel att äta lite morötter som tillbehör då morötter innehåller mycket näringsämnen som man kan behöva. Äter du strikt LCHF, då bör du undvika detta recept helt, men om du känner att du har utrymme under din dag till ett galet gott tillbehör, så kan du mycket väl mumsa i dig några morötter. Receptet i sig skickar mig tillbaka till min ungdom då jag bodde i Lund och man gick och käkade kebab, falafel och shawarma på Falafelkungen. Då fick man dessa morötter som ett tillbehör och det har suttit som etsat i mitt smakminne. Det slog mig helt plötsligt en dag att jag borde kunna hitta något recept på dessa marockanska morötter och tror ni inte att jag lyckades hitta det på nätet. Så, nu kan jag minnas tillbaka till min ungdom och få uppleva denna fantastiska smak igen. Detta passar ypperligt till grillat kött eller varför inte till hemlagad kebab.
1 2 3 4 13