Bläddra bland recepten

ÄdelostglassAv Jorgen Njutbart TorngrenEn supergod glass med ädelost i, serverad med blåbärsmarmelad. Ett måste om du älskar ädelost.
Supergod chokladglass lowcarbAv Jorgen Njutbart TorngrenAtt göra chokladglass som fungerar för dig som äter LCHF/low carb är inga som helst problem. Detta receptet är ett bra exempel på det.
Frozen yoghurt (jordgubb)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett recept som verkligen hör till det mer liberala, på gränsen till för mycket kolhydrater. Men, det är enbart rena ingredienser i detta (om man utesluter sötning helt) och till skillnad mot de glassar som man kan köpa i affären som innehåller 20-30 olika ingredienser så väljer jag denna glass alla dagar i veckan. Hela receptet innehåller cirka 65 gram kolhydrater, men det räcker kanske till 8 portioner, så då hamnar man på ca. 8 gram per portion.
Gammeldags vaniljglassPROVLAGAT Av LCHF-arkivetHemlagad/hemgjord gammeldags vaniljglass kan vara något av det absolut godaste som finns på sommaren. I kombination med lite färska jordgubbar och en hemlagad varm chokladsås så klarar man sig gott och väl. Sötning kan du använda den som du anser funkar bäst för dig. Jag själv använder i stort sett alltid björksocker, som man skall tänka på att det tas upp av kroppen till en viss del. Men, sötströ eller andra sötningsmedel funkar bra det med. I detta recept så använder jag mig av guarnkärnmjöl. Det är inte ens en tesked, men effekten som den har är viktig då den ger glassen en helt annan lenhet och känsla.
Köp ingredienser online här! (Affiliate-länkar som du kan använda för att sponsra LCHF-arkivet.) - Vaniljpulver (eko) - Guarkärnmjöl - Björksocker
Jag tycker att man inte behöver mycket mer än en kula då det är väldigt mättande. Den här satsen ger runt 1.5 liter glass. Bäst av allt blir glassen om man använder en glassmaskin. Det går självklart att göra glassen utan glassmaskin, men det kräver lite mer tid. Då skall man frysa in den i en form och röra runt i den var 20:e minut ungefär. Är du sugen på att köpa en glassmaskin kan du hitta flera olika här: Köp en glassmaskin (Affiliate-länk som du gärna får använda dig av för att sponsra LCHF-arkivet lite.)
MjukglassAv FnulanEn fantastiskt god och lättgjord mjukglass! Det här är bara ett grundrecept, så smaksätt med dina egna favoriter.
Tips! Smaksätt med t ex lakrits, hallon, jordgubbar, citron, choklad eller något annat du tycker om.
Det är en fördel att använda sig av en glassmaskin till denna glass, för att då den mjuka härliga konsistensen. Har du inte en glassmaskin så kan du beställa en här t ex: Beställ glassmaskin
Enkel chokladglassAv LCHF-arkivetGlass tycker väl i stort sett alla om och det är en sådan grej som många inom LCHF-världen saknar, men det går absolut att göra egen enkel chokladglass med bara några få ingredienser. Det är en stor fördel om du har en glassmaskin, men det går även att frysa glassen i frysen, då måste man bara vara där och röra om var 20:e minut. Sukrin melis används i detta recept och det är för att vanligt sötströ eller liknande inte löser upp sig ordentligt utan stannar i kristallform. Dock kan du mala sötströ till ett fint pulver om du vill använda det istället. Beställ glassmaskin här! Beställ Sukrin Melis här! Beställ vaniljextrakt här! Recept och bild: Low carb so simple
Texie’s enkla karamellglassAv LCHF-arkivetDet här är en glass som du kan göra om du är ok med sötningsmedel. I receptet så använder man Stevia droppar med karamellsmak. Karamellglassen är lätt att göra och kräver inte så mycket jobb eller tid. Borde funka bra att göra i en glassmaskin med. På toppen ringlar du en god karamellsås. Här hittar du Stevia dropparna: Steviadroppar Här kan du köpa en glassmaskin: Köp glassmaskin Recept och bild: Texie's LCHF-kök