Bläddra bland recepten

Fudge med smak av lakrits och citronPROVLAGAT Av LCHF-arkivetLakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.
Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkakaAv Christine LundinEn saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Christines BlåbärskladdkakaAv Christine LundinEn helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!
LCHF-NutellaAv ohlssonEtt LCHF-recept för alla oss Nutella-älskare som kanske kan dämpa saknaden efter den sockerbomben!
Bacon och kanderade pekannötschokladbitarAv LCHF-arkivetAlltså, bacon, choklad och pekannötter... hur gott är inte detta? Det låter kanske lite konstigt att blanda bacon och choklad, men det funkar, bättre än man kan tro! I det här receptet så skall man använda sig av Sukrin Gold och det är nog Sukrin Gold man måste ha. Det kommer inte bli samma sak om man använder något annat sötningsmedel. Beställ Sukrin Gold här. Man skall använda pekannötter, men det går säkert att testa med andra nötter om man vill det. Personligen tycker jag att pekannötter är otroligt gott och de är även relativt LCHF-vänliga. Beställ pekannötter här. Recept och bild: Low carb so simple
Cecilias avokadochokladbollarAv LCHF-arkivetDetta LCHF-recept på avokadochokladbollar är ett otroligt bra alternativ till vanliga chokladbollar eller de som har sötningsmedel i sig. Feta, goda och nyttiga! Mejerifria och naturligt glutenfria. Receptet ger ungefär 15 bollar á 10 gram. Här kan du köpa en god ekologisk choklad Recept och bild: Cecilia Folkesson (Cecilia är även licensierad kostrådgivare. Så behöver du lite extra hjälp, så kontakta henne.)
Bountybollar (LCHF)Av LCHF-arkivetBountybollar är något som dyker upp på olika sidor lite då och då och det är bara så otroligt gott att göra och påminner väldigt mycket om den gamla klassikern Bounty. Just det här receptet kommer från fantastiska Jill och detta är något som funkar kanon för dig som äter LCHF/lowcarb. Receptet ger dig cirka 8 bollar. Det kan vara värt att göra dubbla satsen bara för att de är försvinnande goda. Recept och bild: Jill Wallentin Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.  
Tjockkockens chokladbollarAv LCHF-arkivetTjockkockens chokladbollar är bland de mest populära chokladbollarna i LCHF-världen just nu. Otroligt goda och påminner en hel del som vanliga chokladbollar. Innehåller ganska lite kolhydrater, cirka 7-8 på hela satsen och en sats ger mellan 15-20 bollar. Det ger alltså cirka 0,5 gram kolhydrater per boll. Det går bra att utesluta sötningen. Ett tips är att göra ett gäng och sedan frysa in dem i en låda. Ta fram dem en halvtimme innan det är dags för fika så är de perfekta. Recept och bild: Tjockkocken
1 2