Bläddra bland recepten

MandelgrötAv CamEn absolut Frukostfavorit som till viss del påminner om mannagrynsgröt, fast ändå inte. Receptet kommer från kvällstidningsbilagan "Allt om LCHF" men är aningen modifierat av mig. Servera gröten med bär eller bärpuré & 1-2 dl mjölk alt mandeldryck. Hur man gör bärpurén står i steg 1 i instruktionerna.
Kaneldoftande kokosgrötAv LCHF-arkivetAtt få äta en god gröt till frukost kan vara en av de bättre starterna på dagen man kan få och då är den här kokosgröten ett riktigt bra val. Det här är ett alternativ till den falska mannagrynsgröten som är så populär. En portion ger ganska mycket kolhydrater men om du inte äter så strikt så är det en bra frukost. Cirka 7 g kolhydrater per portion. Recept och bild: Matgiken  
Falsk mannagrynsgrötPROVLAGAT Av LCHF-arkivetNär man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost. Receptet är för en portion. Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om har du osaltat smör för då tillsätta lite salt. En portion är cirka 2-3 gram kolhydrater.