Bläddra bland recepten

Asiatisk kyckling i kokosmjölkAv KetolivetDen här kycklinglårfilé-rätten med massa smak som nästan inte går att misslyckas med. Den innehåller det som jag skämtsamt gillar att kalla för “The holy trinity” – vi snackar såklart om trion vitlök, ingefära och chili. Det är en kombination som aldrig slår fel och får smaklökarna att dansa. Förbered allt i en stor panna och passa på att du inte överkokar kycklingen, när kycklingen är klar är maten klar.
Tips! Ingefära skalar du lättast med en matsked.
Kolhydrater: 9g per person.

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ för mer inspiration och recept.
Eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/

Köttfärssås med zoodles och parmesanAv KetolivetIbland så känner man bara för klassisk svensk vardagsmat som köttfärssås! Istället för pasta så blir det Squashgetti eller "Zoodles" - det är Zucchini som man kör genom en spiralizer eller grönsakssvarv. Visste du att du kan köra zoodles i mikron? Lägg i en mikrofast form och kör på i full effekt i 1-2 minuter (beroende mängd zucchini). Jag har ingen micro och föredrar att sautera mina.
13 kolhydrater per person.

Få på köttfärsen på plattan först och fixa zoodles och riv parmesan när det står och puttrar, så blir du färdig fortare.
Jag använder Cholula Hot Sauce då den har 0 carbs och är autentisk.
Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/ eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration.

LCHF – Enkel nötgryta i crockpotAv Christine LundinDetta är en väldigt enkel och basic köttgryta som passar bra i stort sett när som helst! Den är enkel att variera genom att lägga till fler grönsaker, variera kryddor osv.
Asiatisk köttfärsgrytaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är en kanongod och lättlagad asiatisk köttfärsgryta som dessutom är mejerifri. Naturligt glutenfri som LCHF alltid är. Ingredienserna kan man variera precis hur man vill, så det jag använder här är en hänvisning till hur man kan göra, men det går bra att slänga i massor av härliga grönsaker som du själv tycker om. Servera med t ex shiratakinudlar
CitronkycklingPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling. Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet. Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!
Korv StroganoffAv LCHF-arkivetKorv Stroganoff är något som alltid går hem hos oss. Se till att använda dig av en falukorv med riktigt hög kötthalt, över 70% då håller du ner kolhydratsmängden och det blir mer LCHF-vänligt. Har du inte passerade tomater hemma kan du använda dig av tomatpuré. Kanske 3-4 matskedar borde räcka. På bilden är det serverat med blomkålsris.
FläskköttgrytaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här mina vänner är en väldigt enkel men god köttgryta. Jag har valt att göra den på fläskkött, men det går utmärkt att använda andra köttsorter om man vill. Nöt och lamm funkar fint det med. Glöm inte bort att en gryta alltid är godare dagen efter, så har du tid, gör den dagen innan du ska servera den så smakar den mycket godare. Vilket fläskkött som helst funkar bra, så länge det tål långkok.
Thailändsk räkgrytaAv LCHF-arkivetEn riktigt enkel och god gryta med räkor och grönsaker som har en smak av thai. Vill man ha den lite mer het, så kan man öka på mängden grön curry eller så slänger man i en tesked Sambal Oelek. Jag valde att inte göra det då min lilla son skulle äta av den med. Servera med blomkålsris eller kanske sjögräsnudlar.
Fläskgryta med asiatisk touchAv LCHF-arkivetDen här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på. Jag var sugen på lite asiatiskt och hade en stor bit picnicbog hemma. Så efter lite brainstorming så kom jag fram till en gryta som verkligen gick hem hos mina vänner. Man kan variera hettan i den beroende på hur mycket sambal olek man har i. I vilket fall som helst är det en grymt god lchf-gryta! Det här är en gryta som är perfekt att göra storkok av och frysa in eller ha som matlådor några dagar efter.
1 2