Bläddra bland recepten

Fudge med smak av lakrits och citronPROVLAGAT Av LCHF-arkivetLakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.
RamslökssillPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDetta är en sockerfri och fantastiskt fräsch ramslökssill som du med enkelhet svänger ihop till julbordet eller till midsommar.
För att sillen skall hållas sockerfri, så använder jag mig av denna inlagda sill: Sockerfri inlagd sill
Se till att göra den sillen några dagar innan du gör själva ramslökssillen.
Sillen håller upp till ett par veckor i kylskåp.
Sannas vörtbrödPROVLAGAT Av LCHF-arkivetVörtbröd på jul är lika viktigt som skinkan för mig. Här har du ett recept på vörtbröd som är gjort med Sannas limpa som bas.
Naturligt glutenfritt och med mindre kolhydrater.
ChokladfudgePROVLAGAT Av LCHF-arkivetTill julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.
JulfröknäckePROVLAGAT Av LCHF-arkivetNågot jag verkligen saknat vid jul det är pepparkakor med ädelost på. Jag tycker inte att de recept på pepparkakor jag hittat är så himla goda, så då tänkte jag att man kan ta ett vanligt fröknäcke och smaksätta det med lite kryddor. Sagt och gjort och jag måste ju säga att det är helt perfekt till ädelost.

Vill du ha lite sötma i kexen kan du tillsätta lite sötströ. Cirka 0,5 dl.

Slät stark senapPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEtt absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).
PepparkaksmumsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEn god julkaka som är fylld av kärlek. Pepparkaksmums är Kärleksmums med en julig twist av pepparkakskrydda och smak av apelsin. En kaka som du med fördel kan baka i förväg, skära upp i bitar och frysa in för att sedan plocka fram på julafton.
Naturligt glutenfri, självklart!
Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkakaAv Christine LundinEn saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Flamberad rostasAv Jorgen Njutbart TorngrenFlamberad rostas med en varm svampsallad är ett recept för dig som är lite mer avancerad i din matlagning och som gärna arbetar på känsla, dvs inte använder sig av så mycket mängder då det inte är angett några mängder i receptet. Finfin högtidsmat dock!
1 2 3 5