Bläddra bland recepten

Serrano och parmesanfylld kotlettradPROVLAGAT Av LCHF-arkivetHelstekt kotlettrad eller fläskytterfilé som det även kallas kan vara lite lätt tråkigt om än gott. Här är ett alternativ till det som blev helt fantastiskt gott. Serrano och parmesanfylld kotlettrad som dessutom har lite soltorkade tomater och basilika i sig blev en höjdare som smakade riktigt gott. Det är lite jobb med det, men resultatet är kanon. Jag använde mig av Serranoskinka, men det går lika bra att använda någon annan kallrökt skinka. Har du inte parmesan, testa med någon annan ost. Jag använder mig av en stektermometer för att avgöra när köttet är klart och det är något jag rekommenderar alla att köpa hem. Servera med en vitkålsgratäng till, det blir supergott.
Pulled pork (LCHF)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetPulled pork är så otroligt gott och ett perfekt alternativ till den vanliga tacofärsen som så många gör. Dock brukar många av recepten innehålla massor av socker i såsen men det tycker jag inte att man behöver. Här är ett recept på pulled pork som jag gjorde bara för att testa lite och det blev riktigt bra.
Hemlagat kebabköttAv LCHF-arkivetOfta när man köper kebabkött så innehåller det inte bara rent kött utan även en hel del tillsatser, även gluten i vissa fall. Det kan dessutom vara ganska dyrt. Att göra eget hemlagat kebabkött är dock inte svårt. Det tar lite tid att göra, men det är garanterat gott och helt utan tillsatser. Vilken färs du använder är helt upp till dig själv och det kan vara lite skoj att blanda nötfärs med lammfärs t ex för att få en lammkebab istället. Det blir ganska mycket kebab av detta receptet men det är kanon att skiva upp allt och sedan frysa in i portioner. Recept och bild: Sockertjocken
Griljerad julskinkaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetGriljerad julskinka är väl ett måste på julafton? Men, den "vanliga" griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med. Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra det på och det blir ju verkligen bra. När det gäller val av senap så är det upp till dig själv att avgöra lite hur mycket kolhydrater du tål/tillåter dig själv. Vill du ha det så kolhydratssnålt som möjligt så kör du på enbart fransk senap. Kör du mer åt det liberala hållet så kan du blanda fransk senap med någon god vanlig senap. Det här receptet är till cirka 2-3 kg färdig skinka.
Kotlett i pannaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetKotlett i panna är en rätt som jag hittade på en kväll när jag inte riktigt visste vad jag skulle göra. Något lättlagat skulle det vara och gärna i en och samma panna. Servera med en blandsallad eller lite stekta grönsaker.
Ost och baconchipsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetBacon och ostchips är helt otroligt lätt att göra och det är bara så otroligt gott med. Helt perfekt snacks för dig som äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratkost. Använd gärna ekologiskt bacon och en ost som du själv tycker är god. Recept och bild: Lolas mat
Vitkålsgratäng med svamp och baconPROVLAGAT Av LCHF-arkivetVanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs en komplett måltid i samma form och lagad då till denna vitkålsgratäng med svamp och bacon. Som svamp använde jag Karl-Johan, men det går utmärkt med annan svamp med, t ex kantareller eller champinjoner om du vill det. Fast champinjoner smakar inte så mycket.
Bacon och ädelostsås med shiratakinudlarPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEn bacon och ädelostsås är helt perfekt att laga om du vill göra något snabbt. Är du lite flink i köket så svänger du ihop hela rätten på 20 minuter. Till det serverar du lite shiratakinudlar som är gjorda på konjaksrotmjöl och innehåller väldigt lite kolhydrater. Ett perfekt val istället för pasta.
Köp shiratakinudlar online här!
Om du inte har shiratakinudlar hemma så kan du ta sjögräsnudlar eller bara lite strimlad vitkål som du steker i smör.
Lyxigare variant av bacon och äggPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är en lite lyxigare variant av bacon och ägg som jag hittade på en dag när vi satt nere vid stranden i stugan och ville bära ner lite mat och äta där. Jag gick upp och botaniserade lite i kylen och tog en massa rester som fanns och slängde ihop denna härliga lunchrätt. Det som är absolut bästa med en sådan här rätt är att du kan göra en kylskåpsrensning som heter duga.
1 2 3 4 5 9