Bläddra bland recepten

Bacon och äggAv LCHF-arkivetSäg den LCHF-are som inte har ätit en sån här frukost nån gång... bacon och ägg! Variationen är enorm och man kan tillsätta lite vad man vill på sin tallrik. Här är iaf en variant som jag brukar ha när jag äter frukost.
Fläskgryta med asiatisk touchAv LCHF-arkivetDen här grytan kom jag på när jag började fundera på vad jag ska bjuda lite vänner på. Jag var sugen på lite asiatiskt och hade en stor bit picnicbog hemma. Så efter lite brainstorming så kom jag fram till en gryta som verkligen gick hem hos mina vänner. Man kan variera hettan i den beroende på hur mycket sambal olek man har i. I vilket fall som helst är det en grymt god lchf-gryta! Det här är en gryta som är perfekt att göra storkok av och frysa in eller ha som matlådor några dagar efter.
Grillade oxfilémedaljongerAv LCHF-arkivetEn bit grillad oxfilé kan nog vara något av det absolut godaste man kan äta, iaf om det är en bit oxfilé av hög kvalitet. Köper man svensk oxfilé, då får man oftast riktigt gott och bra kött. Något som är otroligt viktigt att tänka på när man skall tillaga kött, är att låta det ligga framme i rumstemperatur en bra tid innan man skall tillaga det. Jag brukar ta fram mitt kött minst ett par timmar innan det skall tillagas, för att det skall bli rumstempererat. Sen när man grillar så skall man se till att ha riktigt hög värme och det går alldeles utmärkt att använda sig av en grillpanna på spisen om man vill, men då bör det vara en grillpanna som är av gjutjärn för att kunna hålla en bra värmenivå. Räkna med cirka 200 gram kött per person. På bilden är köttet serverat med rotsaksgratäng och grönpepparsås.
PannbiffAv LCHF-arkivetPannbiffar har jag en förkärlek till sen jag var liten. Vi bodde på ett värdshus där vi hade en kokerska som hade de mest sagolika köttbullarna och pannbiffarna, och mycket av det berodde på kryddningen av färsen. Jag har utvecklat det hela lite och tillsatt lite annat i färsen för att få det lite fetare. På bilden är det serverat tillsammans med LCHF-duchesse och champinjonsås. Färsen funkar alldeles ypperligt till att rulla köttbullar med om man vill.
Grekisk bondomelettAv LCHF-arkivetJag brukar göra det här när jag har dålig fantasi och inte känner för att hitta på något speciellt avancerat. Ett perfekt sätt att tömma kylen på saker. En klassisk bondomelett innehåller potatis, jag har ersatt det med blomkål. Sen har jag även i lite morötter och det kan man ju skippa om man äter en väldigt strikt LCHF. Det här är en variant som får det grekiska genom fetaosten och oliverna, men variationsmöjligheterna i en omelett är ju oändliga. Testa dig fram till din egen favorit, efter att du har testat min...
Indisk fläskköttsgrytaAv LCHF-arkivetDet här är en indisk fläskköttsgryta som verkligen ger avtryck med sina många smaker och hetta. Jag använde mig av kryddblandningen Kofta masala, men det går säkert lika bra att använda sig av Garam masala. Dessutom så körde jag med tryckkokare vilket kortade ner koktiden med hälften ungefär, cirka 25 minuter i tryckkokare behövdes. Servera med vad du tycker är gott till en mustig köttgryta. Jag valde att göra en god grönsallad då jag tycker att det bryter av hettan bra. Vill du äta det som i indien, så skall du göra Naanbröd till: Naanbröd (LCHF) Har du inte picnicbog så går det bra med fläskkarré eller någon annan styckdel som passar till gryta.
1 7 8 9