Bläddra bland recepten

Vegetarisk tacofärsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetHemma hos oss försöker vi hitta vettiga alternativ för att kunna minska ner lite på köttet och äta lite mer grönsaker och vegetariskt. Just tacos är en sådan sak som faktiskt är ganska så enkelt att ersätta med någon typ av vegofärs. Så, här har jag testat mig fram för att få till en vegetarisk tacofärs som inte innehåller soja eller annat processat, utan bara rena ingredienser. Det som är en stor fördel är att man kan byta ut innehållet mot andra grönsaker och testa sig fram till en optimal variant för just sin egen familj. Tacokryddan är självklart hemmagjord med, för att undvika en massa onödigt socker.
Ugnsbakad spetskålPROVLAGAT Av LCHF-arkivetUgnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången. Det tar lite tid att tillaga, men oj vad det är värt det. Sen så är det ganska så roligt, för man variera smaksättningen hur mycket som helst. Testa att krydda upp den med lite olika örter. Dragon har vi testat och det var riktigt gott!
Kycklinggryta med smak av Garam masalaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEtt mycket enkelt och gott recept på kycklinggryta som har en smak av garam masala. Här får du själv känna efter hur mycket krydda du vill tillsätta, det är inte alls som tycker om så kryddstark mat så det mått som anges i receptet är bara en hänvisning. Det funkar jättebra att använda annat protein med om man vill, t ex fläskfilé.
Enkel blåbärsdessertPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDetta är en sån grej som bara är otroligt lätt att göra. Jag kom på det när resten av familjen skulle fika lite annat som jag inte kan äta men ville ha något gott ändå. En enkel blåbärsdessert helt enkelt som man svänger ihop på cirka en minut. Bra med fett och även lite antioxidanter från blåbären. Funkar som efterrätt eller bara som ett litet mellanmål om suget slår till.
Halloumifärsbiffar med gräddig tomatsåsAv AmonazonSaftiga färsbiffar med riven halloumi i smeten som ger god sälta och trevlig konsistens. Den gräddiga tomatsåsen är inte ett måste utan ett förslag på god sås till biffarna.
Slowcooked kycklingAv BellsRecept på neutral ”pulled” kyckling som kan användas i sallader, mackor, wraps och olika röror.

Går utmärkt att frysa in för att kunna användas senare.

Enkel KycklingformAv Ketolivet

God och enkel kycklingform utan tjafs. Den här brukar jag brukar göra när det bara ska gå fort och är ett ess i ärmen när man inte har någon fantasi (för det blir ju fortfarande jättegott).
Detta är en sådär där “allt i en form”-rätt som gör sig själv, när man behöver göra annat och innehåller få ingredienser. Kycklingen behöver inte förstekas.
Tips! Viktigt att använda kycklinglårfilé, vanligt kycklingbröst blir fort lite för torrt tycker jag.
9 kolhydrater per portion.

Följ mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.

Krämig BroccolisalladAv Ketolivet

Krämig broccolisallad är ett helt fantastiskt substitut till både potatissalladen och grönsalladen. Den är både god, mätande och väldigt tillfredställande. Allt man vill ha i ett tillbehör. Det bästa är att receptet i stort sett innehåller saker man alltid har hemma, så det är en enkel "go-to-rätt" i vardagen.
Salladen går utmärkt att förvara et par dagar i kylen (men solrosfröna blir degiga så alltid ha på de rätt innan servering).
Något som också är gott är att strö krispig bacon över salladen för en extra sälta och god smak.
Kolhydrater per portion: 8g

Besök mig gärna på https://www.instagram.com/ketolivet/
eller på min hemsida http://www.ketolivet.se/ för mer inspiration och recept.

1 2 3 16