Bläddra bland recepten

AllroundmarinadPROVLAGAT Av LCHF-arkivetNär det grillas mycket på sommaren så tycker jag inte om att köpa färdiga marinader, de är ofta fulla med socker och tillsatser. Det är så otroligt enkelt att göra en egen god allroundmarinad och här bjuder jag på mitt recept som jag oftast gör. Den passar som marinad till det mesta och går även att använda som en glaze att pensla med under tiden man grillar. Bild: Pixabay
Yoghurtmarinad #1Av LCHF-arkivetDet här är en grillmarinad som är kanongod till kyckling baserad på yoghurt. Asiatiska vibbar i kryddningen ger ett fräscht intryck. Låt marinera i minst två timmar, gärna längre än så. Använd mer än gärna färska kryddor, då kan du även ta lite större mängd.
BasilikamarinadAv LCHF-arkivetDet här är ett LCHF-recept på en grillmarinad som är kanongott till kyckling,  men funkar även till fläskkött. Låt köttet alltid marineras så länge som möjligt, minst två timmar för att dra in så mycket smak som möjligt.
Grillmarinad #1Av LCHF-arkivetDet här är en riktigt god grillmarinad som är lchf-vänlig. Ketchupen som jag använt mig av är Felix steviasötade ketchup. En marinad som har lite hetta, lite syra och sälta i en perfekt balans. Funkar jättebra till fläskkött, men även till kyckling, nöt och fisk.