Bläddra bland recepten

Baconlindade CambozolabollarAv AmonazonEn sommarfavorit av endast 3 ingredienser som vi äter genom att gripa baconostbollen med ett salladsblad, dra ut tandpetaren och stoppa in hela härligheten i munnen utan att bli kladdig.

Recept kommer från en av makens kollegor och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Grillade ostfyllda champinjonerPROVLAGAT Av LCHF-arkivetJag älskar att försöka komma på goda tillbehör som man kan ha till grillat. Dessa ostfyllda champinjoner är superenkla att tillaga och du grillar de samtidigt som allt annat som skall på grillen. Man kan dessutom variera smaken i mängder genom att blanda ner annat i fyllningen, t ex oliver, soltorkade tomater, fetaost eller något annat skoj som du kommer på.
Beer can chicken BBQPROVLAGAT Av LCHF-arkivetBeer can chicken är en kycklingrätt som blev otroligt populär för ett par år sedan och jag har inte testat på den förrän nu. Det är ett otroligt gott sätt att tillreda en kyckling och just att man grillar den på indirekt värme med en ölburk inuti gör att köttet blir väldigt saftigt och mört.
Tips! Testa att göra ditt eget kryddsmör och din egen kryddblandning för att hitta din egen favorit. Använd gärna massor av färska örter.
Om du inte vill göra det på grillen så ska det gå hur bra som helst att göra det i ugnen med. Cirka 175 grader kanske.
Foliegrillade fiskknytenPROVLAGAT Av LCHF-arkivetAtt göra foliegrillade fiskknyten är ett perfekt sätt att rensa kylskåpet för du har möjlighet att rensa ut en massa grönsaker som är på väg att bli dåliga. Jag brukar alltid variera mig på olika sätt och i detta receptet så specificerar jag inte exakt vad som skall vara i själva knytet när det gäller grönsaker, utan du får själv välja det. Saker man dock kan ha i är följande:
  • Blomkål
  • Broccoli
  • Paprika
  • Tomat
  • Purjolök
  • Kålrot
  • Vitlök
  • Morot
Ja, listan kan göras lång. Använd sånt du tycker är gott helt enkelt. När det gäller fisk så kan du använda fisk som du själv tycker är gott, men lax och torsk funkar alltid.
Foliegrillade champinjonerPROVLAGAT Av LCHF-arkivetFoliegrillade champinjoner är ett otroligt enkelt men fantastiskt gott tillbehör som du har på grillen under tiden som du grillar ditt kött med. Funkar helt perfekt om du äter LCHF/lowcarb/lågkolhydratskost. En härlig smak av vitlök och persilja. Recept: KIT mat
Het limescampiAv LCHF-arkivetDet här är en underbart god förrätt att bjuda på när du har besök. Om du ändå ska grilla något till huvudrätt så kan du slänga på lite scampi innan på grillen. Serverar du det tillsammans med en god aioli, då har du ett bra LCHF-recept till förrätt.
Beer can burgersAv LCHF-arkivetBeer can burgers blev en stor viral succé när den dök upp på olika forum i sociala medier och det går inte att säga något annat än att det är ruskigt gott, men det är otroligt mycket mat och väldigt svårt att äta som en hamburgare. Det är helt perfekt för dig som äter LCHF med. När vi gjorde våra så hade vi lite coleslaw och en grönsallad till, det räckte gott och väl. Det som är absolut bäst med beer can burgers är att du kan variera fyllningen precis hur mycket som helst. När det gäller barbecuesåsen så välj en som har så lite kolhydrater som möjligt. Eventuellt kan du göra en egen.
Yoghurtmarinad #1Av LCHF-arkivetDet här är en grillmarinad som är kanongod till kyckling baserad på yoghurt. Asiatiska vibbar i kryddningen ger ett fräscht intryck. Låt marinera i minst två timmar, gärna längre än så. Använd mer än gärna färska kryddor, då kan du även ta lite större mängd.
BasilikamarinadAv LCHF-arkivetDet här är ett LCHF-recept på en grillmarinad som är kanongott till kyckling,  men funkar även till fläskkött. Låt köttet alltid marineras så länge som möjligt, minst två timmar för att dra in så mycket smak som möjligt.
1 2