Bläddra bland recepten

Baconlindad sparrisAv LCHF-arkivetNågot som är otroligt gott att ha som tillbehör när man grillar, det är baconlindad sparris. Det är väldigt LCHF-vänligt.
Grillmarinad #1Av LCHF-arkivetDet här är en riktigt god grillmarinad som är lchf-vänlig. Ketchupen som jag använt mig av är Felix steviasötade ketchup. En marinad som har lite hetta, lite syra och sälta i en perfekt balans. Funkar jättebra till fläskkött, men även till kyckling, nöt och fisk.
Foliebakade lökarAv LCHF-arkivetNär det är grilltider så kan det vara gott att ha något mer än sallad till det grillade. Jag verkligen älskar när man kan laga mer än bara kött eller fisk på grillen, när man ändå har tänt upp den liksom. Lök kan vara lite sisådär när det gäller LCHF, men jag tycker ändå att man äter ganska liten mängd av detta då det är tänkt som ett grilltillbehör som man har utöver en sallad kanske. Jag använde mig av ganska små lökar och man kan variera vilken löksort man vill använda sig av. Det går även bra att dela lökarna i kvartingar och lägga i folie. Kryddningen kan du variera även den. Här använder jag timjan, men testa med rosmarin, det är grymt gott det med!
Grillade oxfilémedaljongerAv LCHF-arkivetEn bit grillad oxfilé kan nog vara något av det absolut godaste man kan äta, iaf om det är en bit oxfilé av hög kvalitet. Köper man svensk oxfilé, då får man oftast riktigt gott och bra kött. Något som är otroligt viktigt att tänka på när man skall tillaga kött, är att låta det ligga framme i rumstemperatur en bra tid innan man skall tillaga det. Jag brukar ta fram mitt kött minst ett par timmar innan det skall tillagas, för att det skall bli rumstempererat. Sen när man grillar så skall man se till att ha riktigt hög värme och det går alldeles utmärkt att använda sig av en grillpanna på spisen om man vill, men då bör det vara en grillpanna som är av gjutjärn för att kunna hålla en bra värmenivå. Räkna med cirka 200 gram kött per person. På bilden är köttet serverat med rotsaksgratäng och grönpepparsås.
1 2