Bläddra bland recepten

Christines degfria VästerbottenpajAv Christine LundinDetta är en superenkel, supersmidig och supergod västerbottenpaj utan botten, gjord på endast 3 ingredienser förutom salt och peppar. Perfekt portionsstorlek och smidig att frysa in.
Lax och spenatpaj (kallrökt lax)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetLax och spenatpaj är helt otroligt gott. Det var så gott att även min femårige son åt pajen med god aptit och berömde pappa för att han lagade så god mat. Jag använde mig av frusen hackad spenat och helt vanlig kallrökt lax. Pajskalet som jag använder mig av är detta: Godaste pajskalet
Vegetarisk spenat och olivpajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett LCHF-recept på en vegetarisk spenat och olivpaj. Enkelt, gott och väldigt mättande paj som funkar kanon att variera lite om man vill. Blanda i lite fetaost och soltorkade tomater så har du en helt ny variant. Vilken sort oliver du väljer är upp till dig, jag använde gröna med pimentos i men det blir en trevlig brytning i pajen om man blandar lite svarta och gröna t ex. Recept på pajskal: Med mandelmjöl | Utan mandelmjöl
Bacon och spenatpajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är en god och enkel paj som även min son på 4 år tyckte om, vilket man inte kan tro med tanke på att det var spenat i, men smaken föll honom i smaken. Den här bacon och spenatpajen går även att göra vegetarisk om man vill, det är bara att ta bort baconet och lägga till lite mer spenat. Perfekt om du äter LCHF/lågkolhydratkost. Pajskalet jag använde är detta: Pajskal - LCHF
Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)PROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är en pajbotten/pajskal för dig som äter LCHF och inte tål mandel. Receptet är detsamma som detta otroligt populära pajskalet, men där jag har ersatt mandelmjölet med sesammjöl och pofiber. Pajskalet blir riktigt fast och gott och påminner mycket om ett vanligt pajskal. Olika mjöler, så som sesammjöl och kokosmjöl kan du köpa här: Handla på Bodystore
Bacon och kycklingpajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är en paj som jag bara hittade från ingenstans. Jag hade lite kyckling och bacon hemma och var sugen på paj. Resultatet blev fantastiskt gott. En riktigt härlig smakkombination av rökt bacon, kapris, senap och persilja gör kycklingen gott sällskap. Pajskalet jag använde var detta: Pajskal (LCHF)
VästerbottensostpajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetVästerbottenostpaj, västerbottenpaj eller vad man nu vill kalla den är en supergod paj oavsett namn. Den här västerbottenostpajen är dessutom en LCHF-vänlig variant och smakar precis lika gott som en bakad på vetemjöl, om inte ännu godare i min mening. Den funkar att ha som en förrätt som på bilden serverad med rom och crème fraiche eller som ett tillbehör till kräftskivan, eller varför inte bara ha den på en buffé? Kan ätas både varm och kall och den går utmärkt att laga till dagen innan man skall servera den. Pajskalet som jag har använt är detta: Pajskal - LCHF Hela pajen innehåller 19 gram kolhydrater om du använder skalet ovan.
Champinjon och rödlökspajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEn matig, god, vegetarisk och glutenfri champinjon och rödlökspaj med massor av goda ingredienser. Champinjoner, rödlök, fetaost och soltorkade tomater i en härlig symfoni av smaker. Den här pajen fungerar kanon om du äter LCHF/lowcarb och pajskalet är som sagt glutenfritt med så det funkar kanon till de som inte tål gluten. Pajskalet som jag har använt är detta: Godaste LCHF-pajskalet Den här pajen funkar riktigt bra att servera kall på en plockbuffé.
Grekisk skinkpajPROVLAGAT Av LCHF-arkivetÄn en gång har jag slängt ihop en riktigt god paj. Den här gången blev det ett LCHF-recept på en grekisk skinkpaj som smakade riktigt mumsigt! Som pajskal använde jag mig av detta skalet: Godaste pajbotten Om du vill ge den lite mer smak, så kan du tillsätta en msk torkad basilika med.  
1 2