Bläddra bland recepten

Äggwrap med parmesanPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett recept som helt enkelt utgår från receptet på en vanlig äggwrap, men jag tyckte att det var lite tråkigt i smaken i grunden så jag testade att ändra lite i det och kom fram till detta recept som blev så gott att jag gjorde den tre dagar i rad. Äggwrap med parmesan är dessutom i mitt tycke lite mer stabil i konsistensen så att den håller ihop bättre. Har du inte parmesan eller tycker att det är dyrt kan du testa att byta ut det mot lite finriven ost istället. Det som är det absolut bästa med äggwrapen är att det går att variera på så många olika sätt. Tips på olika fyllningar: - Majonnäs, sallad, skinka, ost, tomat, fransk senap, crème fraiche - Majonnäs, sallad, kallrökt lax, gurka, crème fraiche med wasabi - Majonnäs, sallad, avokado, kokt ägg, gurka, tomat Ja, man kan variera innehållet hur mycket som helst, det jag tycker är viktigt är majonnäs och crème fraiche för att det inte skall bli så torrt. Av en sats får du ut en stor rulle som du kan dela till två bitar. En halva är en perfekt frukost/lunch. Ett annat tips som du kan använda dessa till är att göra en egen kebabrulle. Här hittar du recept på hemlagat kebabkött.
Macka gjord på blomkål (nöt- och mejerifri)Av EkofilosophieMånga LCHF-bröd innehåller mycket ost, mejeriprodukter, diverse nötter och nötmjöl. Jag ville ha en brödvariant utan detta. Det funkade finfint! Dessa mackor funkar som tekakor, går att smaksätta med lite vad du vill och är goda, saftiga och mättande. Gör du dem lite mindre är de perfekta som ett tilltugg eller en förrätt med något gott på! En LCHF-macka som är anpassad för dig med allergier helt enkelt. För fler av mina recept kika in på Ekofilosophie eller följ min blogg på facebook!
Ekofilosophies Keto-bollarAv EkofilosophieMånga av er har kanske hört talas om och kanske till och med testat så kallade Keto-bollar? Man kan väl säga att det är en variant på havrebollen fast anpassad till strikt LCHF och att det helt enkelt är en fet liten boll full med energi som du kan förvara i kylskåpet och mumsa i dig innan träningen eller till en kopp kaffe eller lite när helst du vill. Låter inte så dumt va? 🙂 Mängderna är lite ungefärliga så blir det för löst, häll i mer nötter mm och blir det för fast ta lite mer smör. Kaffemängden är måttad med en vanlig tesked och inte ett mått. Kika in på min blogg Ekofilosophie för fler goda LCHF-recept!