Bläddra bland recepten

Falsk mannagrynsgrötPROVLAGAT Av LCHF-arkivetNär man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost. Receptet är för en portion. Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om har du osaltat smör för då tillsätta lite salt. En portion är cirka 2-3 gram kolhydrater.
Pizza – BlomkålsbottenAv LCHF-arkivetDet här är en LCHF-vänlig pizzabotten som är gjord på blomkål och man kanske tror att det ska smaka en massa blomkål om den, men det gör det faktiskt inte. Botten är helt glutenfri och innehåller varken mandelmjöl eller fiberhusk, så det är ett bra alternativ för dig som inte har det hemma eller inte tycker om smaken.
Grekiska matmuffinsAv LCHF-arkivetMatmuffins finns det massor av olika varianter på och jag tycker det är otroligt roligt att hitta på nya varianter. Dessutom så är det perfekt att ta med till jobbet som fika eller varför inte på picknicken. Perfekt mellanmål för dig som äter LCHF. Dessa muffins är väldigt mättande och dessutom helt vegetariska. Variera kryddningen lite. Jag hade i timjan nu, men det funkar bra med oregano eller basilika med. Totalt fick jag ut 12 muffins när jag använde mig av en muffinsform.
Lollos LCHF-tjockpannkakaAv LCHF-arkivetLollos tjockpannkaka har blivit en succé i LCHF-kretsar och idag så var jag tvungen att testa den. En väldigt lätt lagad och snabb rätt som funkar som mellanmål eller varför inte till frukost. Servera med bär och grädde eller kanske lite smör blandat med kanel och lite sötströ. Jag har skrivit att det är till två personer, men det räcker nästan till fyra personer om man inte är så hungrig. Tack till Lollo för receptet.
Pizzabotten LCHFAv LCHF-arkivetJag tror att en av de saker som många saknar inom LCHF är väl att kunna äta en god pizza som ändå funkar för LCHF. Det är ju lite svårt när man inte kan köpa en färdig pizza från den lokala pizzabagaren, men det går ju att göra en egen pizzabotten som faktiskt är helt ok. När det gäller fyllningar till pizzan så funkar ju det mesta, bara fantasin som sätter stopp, men här hittar du receptet på en jäkligt god tomatsås att ha till. Ett annat tips är att göra egen pizzasallad med. Botten blir en hel ugnsplåt vilket räcker till fyra personer. Tre om man är superhungrig. Tack till 56-kilo för inspirationen till botten.
1 2 3 4