Bläddra bland recepten

LCHF EmpanadasAv AmonazonDessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har anpassat till och provlagat med svenska mått. Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar, vitlöksflätor osv. Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i 20 minuter. Recept och bilder är mina egna. Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration: https://www.instagram.com/amonazon/
Baconlindade CambozolabollarAv AmonazonEn sommarfavorit av endast 3 ingredienser som vi äter genom att gripa baconostbollen med ett salladsblad, dra ut tandpetaren och stoppa in hela härligheten i munnen utan att bli kladdig.

Recept kommer från en av makens kollegor och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

OstchipsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetOstchips är ett perfekt alternativ till vanliga chips om man vill ha något gott och krispigt att tugga på. Man kan även variera smaksättningen genom att använda olika kryddor eller bara olika sorters ost.
BaconspreadAv BellsBaconspread är väldigt lätt att göra och supergott på fröknäcke, lchf-bröd eller som topping på hamburgare m.m.
Baconlindad saltgurkaAv LCHF-arkivetTvå ingredienser är allt du behöver för att skapa detta härliga tilltugg/snacks. Baconlindad saltgurka som man dippar i en god vitlöksdipp, det är grejer det! Se till att du väljer en saltgurka som inte har en massa kolhydrater i sig. Läs innehållsförteckningen! Recept och bild: Delish
Friterad halloumi/halloumifritesPROVLAGAT Av LCHF-arkivetFriterad halloumi är ju guds gåva till oss som äter LCHF (och alla andra för den delen). Helt sagolikt gott! Serverar du den tillsammans med en god vitlöksdipp t ex, så kommer du verkligen inte sakna pommes frites igen. Du kan ha dem som snacks eller som tillbehör till maten istället för pommes frites. Om du är sugen på att köpa en fritös, så kan du kika här (affiliate-länk som du gärna får använda för att sponsra LCHF-arkivet lite). Du behöver dock inte ha en fritös utan kan använda dig av en kastrull med höga kanter och sen hålla koll på temperaturen på oljan med en vanlig stektermometer. Använd en neutral olja, t ex vanlig rapsolja.
Parmesan och äggchipsAv LCHF-arkivetParmesan och äggchips är ett perfekt sätt att bli av med äggvitor som man har över efter t ex majonnäs eller glasstillverkning. Passar utmärkt som ersättning för vanliga chips till kvällsmyset och är ju kanon som snacks. Recept och bild: My Recipe Panda Magic
Heta jalapeño ostchipsPROVLAGAT Av LCHF-arkivetParmesan, cheddar, jalapeños och bacon i en salig blandning kan ju inte bli fel. Dessa heta jalapeño ostchips är ett supergott snacks att tugga på till fredagsmyset. Du kan välja att ha inlagda jalapeños eller så skivar du färska chilifrukter själv och använder. Recept och bild: Delish
Salta rostade nötterPROVLAGAT Av LCHF-arkivetSalta rostade nötter kan man ju köpa i stort sett överallt, men det är inte billigt direkt. Kilopriset ligger ofta upp emot 300:-/kg och över det. Men, det är inte alls svårt att göra egna saltrostade nötter och då kan man dessutom välja vilka nötter man själv tycker är gott.
Köp ingredienser online, fraktfritt! - Sötmandel, hel (ekologisk) - Valnötter, hela (ekologiska) - Pekannötter, hela (ekologiska) - Salt (oraffinerat)
Jag valde att blanda ihop mandlar, valnötter och lite pekannötter i min blandning som jag gjorde och det var kanongott. Välj helt enkelt de nötter du själv tycker om.  
1 2 3