Bläddra bland recepten

Kinesiska lejonhuvuden (köttbullar i buljong)Av AmonazonMin svägerska bjöd på denna rätt en gång och vi blev så förtjusta att jag var tvungen att försöka själv fast LCHF-anpassat. Av ett antal olika recept jag hittat på nätet kommer här min egen tolkning som vi har gjort och ätit flera gånger. Vattenkastanj har lite för mycket kolhydrater för den strikte LCHF’aren, men då kan man använda hackade bambuskott istället för att få lite krunch i köttbullarna.
PekingsoppaAv AmonazonEn stark sötsur soppa som är en poppis förrätt i min familj och då gärna riktigt stark. Men med rikligt med protein och grönsaker i soppan och kanske några ostflarn eller kesoplättar till så kan den ätas som huvudrätt.

Recept anpassat med sukrin och arrowrot för att passa LCHF.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

VitkålssoppaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett recept på en mustig och god vitkålssoppa som är helt vegetarisk. Dock så går det utmärkt att göra om den till en supergod korvsoppa genom att tillsätta lite stekt falukorv i soppan innan servering. En sådan här rätt ger väldigt mycket mat för pengarna och är helt kanon att laga om det är lite tomt i plånboken någon månad.  
Slät champinjonsoppaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEn väldigt enkel och god slät champinjonsoppa är något som alltid funkar. Det går att ha som lunch, middag eller bara som en liten förrätt. Servera gärna med lite knaperstekt bacon och smörstekta champinjoner på toppen och varför inte en bit focaccia till? Vill du göra soppan helt vegetarisk kan du byta ut kalvfonden mot grönsaksfond. Den här soppan skall man mixa. Har du inte en bra mixer kan du beställa en här: Köp stavmixer
Blomkål och palsternackssoppaPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDet här är ett recept på en otroligt enkel, god och snabblagad blomkål och palsternackssoppa. Den tar inte speciellt lång tid att laga och smakar riktigt gott. En soppa för den som äter liberal LCHF. Vill du minska ner på kolhydraterna så kan du bara använda blomkål och hoppa över palsternackan. Servera gärna med en bit focaccia
Spenatsoppa med äggAv LCHF-arkivetEn spenatsoppa är något som går otroligt snabbt att göra, och det är dessutom väldigt gott! Några kokta ägghalvor i soppan gör den mer matig och mättande.
BlomkålssoppaAv LCHF-arkivetDet här är en blomkålssoppa som har en underbar mild smak och en touche av rostad vitlök i bakgrunden. Vill man så kan man mycket väl steka lite strimlat bacon som man lägger i soppan dessutom. En enkel och god lchf-rätt som funkar lika bra som förrätt som huvudrätt egentligen.
GulaschsoppaAv LCHF-arkivetNågot jag gått och längtat efter nu när det är vinter är en riktigt god, mustig och värmande soppa, och vad är då inte godare än en rejäl gulaschsoppa. Jag gjorde den LCHF-vänlig genom att ersätta potatisen med kålrabbi och kålrot. Det funkade riktigt bra! Gällande köttet så kan man välja vilken styckdel som helst som tål lång kokning. Högrev, ytterlår, fransyska funkar bra. Servera soppan med en rejäl klick crème fraiche eller smetana.
SaffranfisksoppaAv LCHF-arkivetEn "klassiker" hos oss är min Saffransfisksoppa som innan jag började äta LCHF alltid hade potatis i sig, men det går lika bra utan potatis. Vill du piffa till den lite extra så kan du göra en aioli som du klickar i soppan innan servering. Varför inte servera fröknäcke med en god ostbit på som tillbehör? Det går utmärkt att tillsätta lite kålrabbi om man vill ha lite mer rotfrukt i den. Vill du göra den ännu godare, ha i lite lax och lite handskalade räkor med. En lite lyxigare variant blir det då