Bläddra bland recepten

Sex i en form (lchf)Av LCHF-arkivetOk, det här receptet dök upp i en facebookgrupp häromdagen och det blev massor av skriverier om det. Tydligen är det ett jättepopulärt recept i USA som heter precis så, "Sex in a pan", dvs "Sex i en plåt". jag tänkte ge mig på ett försök att översätta receptet så att alla som inte är så sugna på att översätta kan få testa att baka kakan. Ursprungsreceptet kommer från https://alldayidreamaboutfood.com - Om du inte har Sukrin melis, kan du mortla/mixa t ex sötströ till fint pulver. - Xantangummi kan du byta ut mot fiberhusk, inte riktigt samma sak, men nästan. Bild från https://alldayidreamaboutfood.com - Vill du göra en långpanna kan du dubbla receptet.
Enkel blåbärsdessertPROVLAGAT Av LCHF-arkivetDetta är en sån grej som bara är otroligt lätt att göra. Jag kom på det när resten av familjen skulle fika lite annat som jag inte kan äta men ville ha något gott ändå. En enkel blåbärsdessert helt enkelt som man svänger ihop på cirka en minut. Bra med fett och även lite antioxidanter från blåbären. Funkar som efterrätt eller bara som ett litet mellanmål om suget slår till.
Fudge med smak av lakrits och citronPROVLAGAT Av LCHF-arkivetLakrits och citron har alltid varit en klassisk kombination och här hittar du dessa smaker tillsammans med lite choklad dessutom.
Fudge med smak av lakrits och citron kan du har som godis på julbordet t ex.
Använd choklad av bra kvalitet, annars kan det lätt skära sig. Jag använda mig av Lindts 85%.
ChokladfudgePROVLAGAT Av LCHF-arkivetTill julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.
Mejerifri saffranskaka/Mjuk pepparkakaAv Christine LundinEn saftig, mjuk och mycket god kaka som kan smaksättas med antingen pepparkakskryddor eller saffran. Mejerifri, nötfri, glutenfri och sockerfri!

Tips! Jag brukar klä formar med bakplåtspapper för att undvika att det fastnar och när kakan är klar är den enkel att lyfta ur med hjälp av pappret. För att pappret ska vara mer lätthanterligt kan man knyckla ihop hela pappret och sedan veckla ut det igen.

Christines BlåbärskladdkakaAv Christine LundinEn helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!
Christines Micro-ostkakaAv Christine LundinEn fantastiskt god, snabb, enkel och lchf-vänlig variant av ostkaka. Den tillagas i micron och passar perfekt som frukost, mellanmål eller dessert.
Marcus chokladbollarAv LCHF-arkivetDet här receptet på chokladbollar såg jag i ett flöde på Facebook och tyckte att det lät riktigt gott, så jag tyckte att det helt klart måste publiceras här på LCHF-arkivet med. Dessa är helt utan sötning med och använder lite choklad istället för att få lite sötma. Andra chokladbollar som är otroligt populära är Tjockkockens chokladbollar, men dessa kan nog slåss med dem om förstaplatsen. Receptet ger mellan 12-20 chokladbollar, beroende på storlek. Recept: Marcus Olsson Bild: Maritha Malmqvist
1 2 3 5