Bläddra bland recepten

Ädelostgratinerad zucchiniAv LCHF-arkivetÄdelostgratinerad zucchini är ett tillbehör som även funkar att äta som det är, men jag tycker personligen att det passade väldigt bra till en bit grillat kött. Man kan egentligen använda vilken ost man vill, men just den här gången använde jag Saint Agur som är en av mina absoluta favoriter när det kommer till ädelost. Jag hade relativt små zucchinis dessutom, men se till att du inte tar för små eller för stora. Lagom är bra! Detta är perfekt lchf-mat i min värld!
Ugnsbakad spetskålPROVLAGAT Av LCHF-arkivetUgnsbakad spetskål har blivit ett av mina absolut favorittillbehör efter det att jag testade för första gången. Det tar lite tid att tillaga, men oj vad det är värt det. Sen så är det ganska så roligt, för man variera smaksättningen hur mycket som helst. Testa att krydda upp den med lite olika örter. Dragon har vi testat och det var riktigt gott!
Asiatisk coleslawAv AmonazonEtt lite annorlunda recept på coleslaw med wasabi istället för senap och pak choi istället för vitkål. Sesamolja och sesamfrön ger en god nötig smak och lite krunch. Passar perfekt till grillat kött eller som tillbehör på buffén.

Hittade ett liknande recept på ICA som jag gjorde om efter vad jag hade hemma just då och det blev kanongott.
Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Fluffiga mini äggwrapsAv AmonazonDetta recept på miniwraps tillkom när jag ville ha något LCHF-anpassat typ minitortillabröd att lägga kanelkryddat ankkött, grönsaker och dippsås på. Andra förslag på vad man kan lägga på wrapsen: Räkor, smetana, röd lök och rom. Sallad, tomat, ost och skinka. Tacofärs och guacamole. Kallrökt/gravad lax och pepparrotsgrädde. O.s.v... Man kan naturligtvis göra några stora wraps ist.f. minivarianten.

Recept och bild är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

FänkålsgratängAv AmonazonDen här gratängen passar som tillbehör till allt mellan himmel och jord, alltså fågel, kött och fisk.

Recept hittade jag hos ICA och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

SolfröottoAv AmonazonSolfröotto är en risotto med solrosfrön istället för ris. Både jag och familjen tycker det här var både spännande och gott. Man kan naturligtvis skippa både den friterade ramslöken och sparrisen och servera solfröotton som tillbehör till vilket protein som helst.

Receptet hittades på Alltomat.se och bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Amonazons krämiga äggröraAv AmonazonÅr 2001 fick jag detta recept muntligen av en kinesisk barnsköterska i staden Wuhan i Kina när hon berättade vilken mat vår nyligen adopterade flicka tyckte om. Fortfarande vill vår nu tonåriga dotter ha sin äggröra på detta vis och vi äter det ofta.

Bilden är min egen.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Slät stark senapPROVLAGAT Av LCHF-arkivetEtt absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).
1 2 3 12