Bläddra bland recepten

LCHF-pressgurkaAv LCHF-arkivetEn gammal hederlig pressgurka till pannbiffarna eller någon annan husmanskost är ju bara så enormt gott. Problemet är att man använder sig av en hel del socker när man gör det normalt sett, men jag tänkte att det kanske går att göra med sötströ istället och det funkade hur bra som helst. Använd en mandolin, matberedare eller osthyvel för att skiva gurkan.
Broccoli och blomkålsmosAv LCHF-arkivetBroccoli och blomkålsmos är ett alldeles ypperligt alternativ till vanligt potatismos. Fyllt med smak och nyttigheter. Servera det med en god stekt korv och du har en väldigt enkel men god lunch.
Nöt och kokosmüsliAv LCHF-arkivetAtt göra en egen müsli behöver inte vara så himla svårt, dessutom så blir det oftast billigare än att köpa en färdig müsli från någon stor aktör som lägger på en massa kostnader för att få in vinsten. Fördelen med egen müsli är inte bara att du sparar pengar, utan du kan även välja att variera vilken typ av nötter och övrigt innehåll du vill ha med. Det här receptet funkar fint för den som äter normal/liberal LCHF. Äter du strikt LCHF är detta inget för dig.
LCHF-DuchesseAv LCHF-arkivetEn gammal klassiker i LCHF-tappning. LCHF-duchesse kan man använda till mycket... man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har gjort på bilden. Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället. Sen så hade jag i lite pofiber för att binda upp vätskan som det ändå finns en hel del av i blomkål. Den som känner för det kan ju testa utan och meddela mig hur det gick.
PizzasalladAv LCHF-arkivetDet här är en pizzasallad som är precis lika god som den man får på pizzerian. Glöm inte bort att låta den stå och dra. Den är som absolut bäst efter ett par dagar.
RotmosAv LCHF-arkivetRotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF. Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt. Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.
Rotsaksgratäng/RotfruktsgratängAv LCHF-arkivetInom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här rotfruktsgratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör. Det är en riktigt god gratäng som passar fint till grillat kött eller bara en biff av något slag. På bilden är den serverad med Grillade oxfilémedaljonger och grönpepparsås.
VitkålspuréAv LCHF-arkivetDet här var ett tillbehör som verkligen var superenkelt att göra och smakar riktigt gott! Se till att koka vitkålen så att den är riktigt mjuk bara. Funkar som tillbehör till det mesta egentligen som man normalt sett kanske har potatismos till. På bilden är det serverat tillsammans med ostpanerad torskfilé och ajvarsås.
Stekt blomkålsris med purjolök och timjanAv LCHF-arkivetStekt blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan. Ett mycket enkelt tillbehör om du äter LCHF!
1 10 11 12