Bläddra bland recepten

LCHF-pressgurkaAv LCHF-arkivetEn gammal hederlig pressgurka till pannbiffarna eller någon annan husmanskost är ju bara så enormt gott. Problemet är att man använder sig av en hel del socker när man gör det normalt sett, men jag tänkte att det kanske går att göra med sötströ istället och det funkade hur bra som helst. Använd en mandolin, matberedare eller osthyvel för att skiva gurkan.
ColeslawAv LCHF-arkivetColeslaw är något jag nästan alltid har hemma när det är sommar och grillsäsong. En otroligt god och fräsch sallad att ha till grillat. Vill du göra den ännu mer LCHF så kan du minska lite på gräddfilen och ersätta det med mer majonnäs, men byt inte ut för mycket för då blir det lätt för stabbigt. Det är viktigt att den får behålla sin fräschhet! Godast blir den om du gör egen majonnäs. Smakar som absolut bäst om den får stå ett dygn i kylen och dra så att alla smaker kommer fram.
Keso, ägg och majonnäsAv LCHF-arkivetDet här har jag i stort sett alltid med dig till jobbet istället för att äta en massa bröd och andra onyttigheter som mina kollegor har på sitt fika. Ibland står jag mig lite för länge på det till och med, så att man inte känner sig speciellt hungrig till lunch, men det är ju bara positivt. Tillsätt egna ingredienser... varför inte fetaost, rödlök, oliver. Variationen är enormt stor och det är bara din egen fantasi som sätter stopp. Nackdelen är ju att man måste ha en kyl till förvaring.
LCHF-DuchesseAv LCHF-arkivetEn gammal klassiker i LCHF-tappning. LCHF-duchesse kan man använda till mycket... man kan ha det till plankstek, fiskgratäng och som små toppar vilket jag har gjort på bilden. Jag använde mig av kålrot och blomkål och smaksatte med riven parmesan. Man kan säkert välja bort kålroten om man vill och ha lite mer blomkål istället. Sen så hade jag i lite pofiber för att binda upp vätskan som det ändå finns en hel del av i blomkål. Den som känner för det kan ju testa utan och meddela mig hur det gick.
PizzasalladAv LCHF-arkivetDet här är en pizzasallad som är precis lika god som den man får på pizzerian. Glöm inte bort att låta den stå och dra. Den är som absolut bäst efter ett par dagar.
RotmosAv LCHF-arkivetRotmos är ju en sån grej som är sagolikt gott. Dock lite på gränsen när det gäller LCHF. Men, följer man kostbevakningen.se så hamnar man på ungefär 5,5 kolhydrater per 100 gram rotmos, och då tycker jag det kan vara ok om äter relativt liberalt. Servera med en god korv med hög kötthalt och en stark senap.
Stekt blomkålsris med purjolök och timjanAv LCHF-arkivetStekt blomkålsris är ett perfekt tillbehör till det mesta egentligen. Man kan välja att krydda upp det lite hur man vill och här har jag valt att tillsätta lite purjolök och timjan. Ett mycket enkelt tillbehör om du äter LCHF!
1 7 8 9