Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

SoftBake – Magisk ingrediens för glutenfri bakning

SoftBake består till stor del av kostfiber och blir allt mer populärt för glutenfri bakning. Genom att använda SoftBake vid brödbakning ökar du brödens fluffighet när de gräddas i ugn. Brödet får mer volym – helt utan gluten som annars ligger bakom brödets luftighet.  Jag tror att SoftBake kommer att bli en stöttepelare inom glutenfri bakning och även inom LCHF och Keto. SoftBake SoftBake är fritt från kolhydrater och alltså optimalt för LCHF-bakning. Dessutom får du ett tillskott av fibrer, som har många positiva egenskaper...

SoftBake – Magisk ingrediens för glutenfri bakning
1

SoftBake består till stor del av kostfiber och blir allt mer populärt för glutenfri bakning. Genom att använda SoftBake vid brödbakning ökar du brödens fluffighet när de gräddas i ugn. Brödet får mer volym – helt utan gluten som annars ligger bakom brödets luftighet. 

Jag tror att SoftBake kommer att bli en stöttepelare inom glutenfri bakning och även inom LCHF och Keto.

SoftBake
SoftBake

SoftBake är fritt från kolhydrater och alltså optimalt för LCHF-bakning. Dessutom får du ett tillskott av fibrer, som har många positiva egenskaper för hälsan. Till exempel för att minska blodsockerhöjning efter måltider.

Näringsinnehåll per 100g

Energi kJ 790 kJ
Energi kcal 188 kcal
Fett 0 g
Fiber 93 g
Kolhydrater 0 g
Protein 0 g

Köpa SoftBake

SoftBake är en väldigt ny produkt som inte finns överallt, men det finns att köpa på välsorterade butiker hos COOP, Hemköp och Citygross. Även några av de större ICA-butikerna kommer att ha det i sitt sortiment.

Absolut lättast är att beställa online vilken ni kan göra nedan hos Mathem:

SoftBake - Magisk ingrediens för glutenfri bakning | LCHF-arkivet
Köp SoftBake här

Recept med SoftBake

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *