Hoppa till innehåll
Open navigation

Solrosmjöl

Solrosmjöl är en underskattad mjölsort som lämpar sig alldeles utmärkt inom LCHF. Det innehåller låga mängder kolhydrater, mycket protein och fett – du hör ju själv! Solrosmjöl har en neutral smak som passar riktigt bra för allt från LCHF-bakning till redning av såser.  Solrosmjöl Om du är glutenallergiker eller glutenkänslig är solrosmjöl ett klokt val, eftersom det är glutenfritt. Dessutom är det ett måste för många nötallergiker som äter enligt LCHF. Många produkter med solrosmjöl baseras på ekologiska solrosfrön, vilket ger ett mycket nyttigt och...
Solrosmjöl

Solrosmjöl är en underskattad mjölsort som lämpar sig alldeles utmärkt inom LCHF. Det innehåller låga mängder kolhydrater, mycket protein och fett – du hör ju själv! Solrosmjöl har en neutral smak som passar riktigt bra för allt från LCHF-bakning till redning av såser. 

Solrosmjöl i en skopa sett uppifrån med solroskränor runt omkring.
Solrosmjöl

Om du är glutenallergiker eller glutenkänslig är solrosmjöl ett klokt val, eftersom det är glutenfritt. Dessutom är det ett måste för många nötallergiker som äter enligt LCHF. Många produkter med solrosmjöl baseras på ekologiska solrosfrön, vilket ger ett mycket nyttigt och näringsrikt mjöl. 

Alternativ till Solrosmjöl

Har du inte solrosmjöl så finns det andra mjölsorter du kan använda.

Man kan säga att solrosmjöl har samma egenskaper som mandelmjöl och kan därigenom bytas ut 1:1. Här hittar du en omvandlingstabell.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi 1445 kJ/347 kcal
Fett 13 g
Kolhydrater 1,8 g
Protein 44 g
Kostfiber 25 g

Solrosmjöl
Solrosmjöl

Köp solrosmjöl

Solrosmjöl finns inte i alls många affärer nu, då det är ett rätt nytt mjöl i Sverige, utan det är mest online som du kan köpa det. Nedan så listar jag de butiker du kan hitta solrosmjöl i som jag vet av.

Solrosmjöl | LCHF-arkivet

Solrosmjöl

Varumärke: Funksjonell Mat
Mängd: 400 g
Ekologiskt: Ja

Hittade tyvärr inga priser just nu...

Recept med solrosmjöl

Här finns lite tips på recept som innehåller solrosmjöl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *