Hoppa till innehåll
Open navigation

Spetskål

Spetskålen är mycket nära besläktad med vitkål, men med ett lite annorlunda utseende. Som namnet antyder har spetskål ett spetsigt huvud, med lite lösare blad än hos vitkålen. Spetskål är också något lättare och mildare i smaken. Spetskål Med sitt låga kolhydratinnehåll är spetskål perfekt för dig som äter enligt LCHF. Till exempel som substitut för potatis eller ris. Spetskålen skördas från juli till oktober och innehåller många näringsämnen, såsom vitamin C och K, järn, mineraler, antioxidanter och även fibrer. Näringsvärdena är lite svåra att spika...
Spetskål

Spetskålen är mycket nära besläktad med vitkål, men med ett lite annorlunda utseende. Som namnet antyder har spetskål ett spetsigt huvud, med lite lösare blad än hos vitkålen. Spetskål är också något lättare och mildare i smaken.

spetskal 1
Spetskål

Med sitt låga kolhydratinnehåll är spetskål perfekt för dig som äter enligt LCHF. Till exempel som substitut för potatis eller ris.

Spetskålen skördas från juli till oktober och innehåller många näringsämnen, såsom vitamin C och K, järn, mineraler, antioxidanter och även fibrer.

Näringsvärdena är lite svåra att spika helt, då det beror lite på hur lång tid spetskålen har fått växa, men här hittar ni något att utgå ifrån.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi kJ: 79 kJ
Energi kcal: 19 kcal
Fett: 0 g
Kolhydrater: 2,1 g
Protein: 2,1 g
Fiber: 2,5 g

Recept med spetskål

När det gäller recept på spetskål så kan du använda i stort sett vilket recept som helst som man använder för vitkål. Spetskålen och vitkålen är otroligt närbesläktade. Men, nedan ser du ett par recept som är med spetskål i grunden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *