Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Test av Knivbrev.se

Under december månad så lyckades jag vinna ett par presentkort hos Knivbrev.se och efter att alla helgerna hade passerat och lugnet lagt sig hemma tänkte jag testa hur pass bra Knivbrev verkligen funkar. Mina Globalknivar som jag har haft sen jag tog studenten för närmare 20 år sen, har jag inte behövt grundslipa en enda gång, tills nu. Jag hade märkt det att mina knivar gick att slipa upp till en ok skärpa med de slipverktyg som jag har hemma, men att skärpan inte höll...

Test av Knivbrev.se
1

Under december månad så lyckades jag vinna ett par presentkort hos Knivbrev.se och efter att alla helgerna hade passerat och lugnet lagt sig hemma tänkte jag testa hur pass bra Knivbrev verkligen funkar.

Mina Globalknivar som jag har haft sen jag tog studenten för närmare 20 år sen, har jag inte behövt grundslipa en enda gång, tills nu. Jag hade märkt det att mina knivar gick att slipa upp till en ok skärpa med de slipverktyg som jag har hemma, men att skärpan inte höll mer än för några gångers användande. Så en grundslipning behövdes verkligen.

Jag valde ut de knivar som används mest flitigt hemma och det blev fyra stycken.

Sen gick jag in på www.knivbrev.se och beställde hem ett knivbrev för mina knivar.

Dagen efter kom mitt knivbrev hem i brevlådan. Dock hade jag varit lite slarvig och inte läst på hemsidan att om man har väldigt stora knivar så skall man maila dem för att få ett större brev, men det var inte mer än att jag skickade ett mail till dem så hade jag ett nytt större brev hemma dagen efter.

Att packa ihop knivarna var väldigt enkelt, en tydlig beskrivning medföljde i paketet som man fick hem och sen förseglade man brevet, satte på en fraktsedel som fanns med i paketet och sen lämnade jag in det på posten.

Jag valde att skicka mina knivar som rekommenderat brev, av den enkla anledning att mina knivar är värda en hel del. Har man inte så värdefulla knivar behöver man inte göra det.

48 timmar senare, så hade jag ett brev att hämta på posten.

När jag kikade på eggen på knivarna, så märktes det tydligt att de var slipade ordentligt och för att testa lite hur skärpan var tog jag ett vanligt A4 papper och testade att skära i pappret. Det var verkligen som att skära i smör… inget problem alls.

Nästa test blev ju att testa det som är ett av de vanligaste problemen i våra hem, nämligen att skära en tomat.

Samma resultat… jag behövde inte ens lägga något tryck på kniven utan knivens egen vikt räckte för att skära tomaten.

Den stora frågan som återstår nu är hur länge den här slipningen håller, men det är ju lite beroende på hur jag behandlar knivarna. Om jag ser till att slipa med bryne några drag varje gång jag använt kniven, då kommer skärpan hålla sig länge, speciellt för vanligt hemmabruk.

Mitt betyg:

5-kockar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *