Hoppa till innehåll
Open navigation

Test av Kryddtorget.se

Hemma hos oss försöker vi att äta så ekologiskt som möjligt. Allteftersom försöker vi byta ut saker mot ekologiska och nu har jag länge gått och tyckt att det är lite knepigt att hitta torkade kryddor som är ekologiska och även till ett bra pris, så jag satte mig ner och googlade och hittade några butiker online. En butik som jag fastnade för dels för en bra designad hemsida, men mest för att de hade ett trevligt utbud av kryddor och även bra priser var...
Test av Kryddtorget.se

Hemma hos oss försöker vi att äta så ekologiskt som möjligt. Allteftersom försöker vi byta ut saker mot ekologiska och nu har jag länge gått och tyckt att det är lite knepigt att hitta torkade kryddor som är ekologiska och även till ett bra pris, så jag satte mig ner och googlade och hittade några butiker online.

En butik som jag fastnade för dels för en bra designad hemsida, men mest för att de hade ett trevligt utbud av kryddor och även bra priser var www.kryddtorget.se.

Jag satte mig ner en söndag och kikade genom vad jag ville beställa och hade snabbt kommit upp i 9 olika kryddor som tillsammans kostade strax över 350:- vilket gjorde att jag inte behövde betala någon frakt (normalpris 49:-).

En överraskning var att det just nu även ingår en liten pepparkvarn när man beställer kryddor, och som jag har förstått det så kvittar det om man beställer en påse eller flera. Perfekt att ha på bordet så att alla kan få nymald peppar.

Betalning

– Betalningen var smidig och gick via Payson och det går att direktbetala med kort eller direkt från banken eller mot faktura (avgift 29:-).

Priset

– När jag hämtade ut mitt paket på ICA så passade jag på att kolla vad priserna på ekologiska kryddor från Santa Maria ligger på i pris och gjorde en jämförelse.

Basilika: Santa Maria (4 grams påse) – 3725 kr/kg   Kryddtorget (23 grams påse) – 1260,86 kr/kg

Oregano: Santa Maria (4 grams påse) – 3725 kr/kg   Kryddtorget (23 grams påse) – 1260,86 kr/kg

Timjan: Santa Maria (6 grams påse) – 2500 kr/kg   Kryddtorget (29 grams påse) – 1000 kr/kg

Det här är kryddor som jag använder väldigt mycket hemma, vilket gör att det verkligen är värt att köpa från kryddtorget istället för att köpa på ICA. Sen andra kryddor får man jämföra lite själv för jag hittade inte så mycket annat som var ekologiskt i just min ICA-affär.

Vissa saker är säkert billigare och vissa kanske lite dyrare, men det får man helt enkelt jämföra.

Leverans

Ja, vad säger man… blixtsnabb leverans i min värld iaf. Jag beställde på söndag och redan på tisdag så hade Postnord varit här för att lämna det. Dock var jag inte hemma så jag fick hämta ut det på mitt lokala utlämningsställe, men 48 timmars leverans, det är bra!

I mitt paket så låg det även en rabattkod som jag kan använda nästa gång jag beställer och gav en rabatt på 10% vilket jag antar är något de skickar med varje beställning.

Kvalitet

Nu har jag inte hunnit öppna alla kryddor än, men en sak som slog mig direkt när jag öppnade paketet var vilken sagolik doft som spreds sig i huset.

Förpackningarna är gjorda med kärlek, det märker man och det är omsorgsfullt förpackat.

De kryddor jag har öppnat för att tjuvsmaka och lukta lite på har varit riktigt riktigt bra!

Sen så är det ett enormt plus att alla deras kryddor är ekologiska och att de inte innehåller några tillsatser. Absolut helt fritt från glutamat och andra hemskheter. Bara rena smaker.

Betyg

Ja, inte kan väl jag säga något annat än att det absolut är värt att beställa kryddor från www.kryddtorget.se. Sätt dig ner en kväll och botanisera lite och kika runt bland deras roliga kryddblandningar och se vad du kan hitta som passar dig. Jämför lite priser och hitta fynd!

LCHF-arkivet rekommenderar verkligen kryddtorget och ger dem fem kockmössor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *