Varför all reklam på LCHF-arkivet?

“Vilken skitsida, det går ju inte att se något för all reklam!”

“Varför visar du reklam för X & Y? Det har ju inget med LCHF att göra!”

“Så synd att du har så mycket reklam, annars älskar jag din sida!”

Ja, det här är några typer av kommentarer som jag får varje vecka nästan på min sida och jag kan förstå frustrationen över att det är en hel del reklam på sidan, men syftet är väldigt enkel.

Allt är gratis!

Allting på LCHF-arkivet är gratis och min tanke är att det ska fortsätta att vara gratis!

För att sidan skall kunna fortsätta att vara gratis, så måste jag ju tjäna pengar för att sköta mitt företag. Det är räkningar som skall betalas, hemsidan har ett webbhotell som kostar pengar, sidan behöver utvecklas för att göra den bättre, snabbare och mer användarvänlig, för ER skull som besökare och så vidare och så vidare. För att finansiera allt detta så har jag reklam på sidan. Visst, rätt mycket reklam, men tycker man inte om det så går det att scrolla förbi.

I den bästa av världar så hoppas jag att en dag kunna sälja annonsplatser till företag som är intresserade av att annonsera för mina besökare, men det måste vara företag som jag tycker tillför något, som jag kan stå bakom och skylta med på min egen sida. DÅ skulle jag kanske kunna minska ner på antalet annonsplatser överlag och bara ha några enstaka annonser runt om på sidan.

Annonsnätverk

Idag så använder jag mig av annonsnätverk, t ex Google Adsense som annonsenhet och de annonser som visas är i mångt och mycket baserade på just dina surfvanor. Jag styr inte över vilka annonser som visas, utan det baseras på cookies och vad du har för olika söktermer med mera.
Ett exempel: Om du kanske har sökt mycket efter metoder för viktnedgång för att se om det finns några bra metoder, ja då kan det vara så att du får se reklam för Viktväktarna t ex, eller för en mirakeltablett som ska göra så att du går ner i vikt.

Det är ju självklart inte annonser som jag själv skulle välja att ingå samarbete med då jag inte tycker att det har med LCHF att göra, men det är baserat på din egen sökhistorik med mera.

Samarbeten

Samarbeten, rabattkoder och annat är sådant som jag väldigt gärna jobbar med och då är det för att jag vill hitta bra erbjudanden som passar mina läsare. Jag försöker att hålla mina samarbeten till produkter som har med kost och framförallt LCHF att göra, men ibland kan det vara ett samarbete som går lite utanför den ramen. Men, produkter som jag inte kan stå för, eller som går helt emot LCHF, det tackar jag alltid nej till. Det är ett flertal olika samarbeten jag har tackat nej till som skulle ge bra betalt, men som jag inte kan stå för. Det är viktigt för mig att ni kan lita på det jag säger/skriver här.

Mängden tid jag lägger ner

Jag driver LCHF-arkivet som en bisyssla till mitt heltidsjobb, dvs all tid jag lägger ner på att servera er nya goda recept varje vecka, det gör jag på kvällar, helger, lunchrasten, fikarasten och så vidare. Jag lägger ner enormt mycket tid för att jag tycker det är fantastiskt skoj men jag har ju förhoppning om att kunna livnära mig enbart på mitt företag en vacker dag och för att göra det så måste jag ju tjäna pengar på den.

När jag inte sitter vid datorn och lägger upp recept eller skriver om LCHF, då svarar jag ofta på kommentarer på Facebook eller liknande, så företaget sover sällan.

Hur kan ni hjälpa till?

Om ni vill hjälpa till att få LCHF-arkivet att växa, då är min önskan att ni länkar till mig från era egna bloggar/hemsidor om ni har testat ett recept eller så. Ni får mer än gärna dela mina recept på sociala medier, dela mina inlägg på Facebook och så vidare.

Allt det hjälper mig att få mer trafik och i slutändan så kanske det kan leda till exklusiva samarbeten istället så att jag kan välja vilka annonser jag vill ska visas för er istället och att jag kan minska ner på andelen reklam som visas. Ju mer trafik jag får in på sidan desto mindre annonser behöver jag på sidan för att få ihop ekonomin.

Sen så hoppas jag att ni kommer till min sida för att ni uppskattar det jobb jag lägger ner och att ni tycker om mina recept. Jag är ytterst tacksam för alla besökare jag har, det är helt galet roligt att se hur mycket folk som besökt mig under de snart fem år jag haft igång sidan.