Hoppa till innehåll
Open navigation

Vitlökspulver

Vitlökspulver har de senaste åren fått ett lite dåligt rykte, när allt ska vara så färskt och närodlat. Men vitlökspulver är faktiskt en riktigt god krydda som i rätt mängd kan lyfta många måltider till skyarna. Att vara rädd för torkade kryddor begränsar bara ens matlagning. Så vad är egentligen vitlökspulver? Kryddan består rätt och slätt av torkade och pulveriserade vitlöksklyftor, vilket ger en något mildare men ändå distinkt vitlökssmak. Beroende på produkt motsvarar ett kryddmått med vitlökspulver i runda slängar en vitlöksklyfta. Bild av...
Vitlökspulver

Vitlökspulver har de senaste åren fått ett lite dåligt rykte, när allt ska vara så färskt och närodlat. Men vitlökspulver är faktiskt en riktigt god krydda som i rätt mängd kan lyfta många måltider till skyarna. Att vara rädd för torkade kryddor begränsar bara ens matlagning.

Så vad är egentligen vitlökspulver? Kryddan består rätt och slätt av torkade och pulveriserade vitlöksklyftor, vilket ger en något mildare men ändå distinkt vitlökssmak. Beroende på produkt motsvarar ett kryddmått med vitlökspulver i runda slängar en vitlöksklyfta.

Vitlökspulver | LCHF-arkivet
Bild av Julian Schwarzenbach: https://www.pexels.com/sv-se/foto/mat-marknad-ingredienser-stilleben-2764164/

En stor fördel med vitlökspulver är förstås att du snabbt kan smaksätta rätter i vardagen. Dessutom har pulvret en lite annan smak, vilket kan ge en läcker touch till många måltider. Det går till och med att använda som bordskrydda! Se bara till att hitta vitlökspulver utan tillsatser, helst helt utan tillsatt socker. Allt för att anpassa menyn till LCHF och hålla sockerhalten på så låga nivåer som möjligt. Vitlökspulver innehåller en hel del kolhydrater per 100 gram, men samtidigt använder man så lite att det inte gör någon större skillnad för ens totala kosthållning.

Näringsinnehåll per 100 g

Energi 1463kj/347kcal
Fett 0,7 g
Kolhydrater 63,7 g
Protein 16,6 g
Kostfiber 9 g

Köp vitlökspulver

Vitlökspulver kan du köpa i stort sett i vilken mataffär som helst och även online. I onlinebutikerna kan det vara lite lättare att hitta storpack eller bättre priser.

Nedan så listar jag lite olika märken och de bästa priserna i onlinebutiker.

Vitlökspulver | LCHF-arkivet

Vitlökspulver

Varumärke: Rawpowder
Mängd: 125 g
Ekologiskt: Ja

Vitlökspulver | LCHF-arkivet

Vitlökspulver

Varumärke: Santa Maria
Mängd: 49 g
Ekologiskt: Nej

Hittade tyvärr inga priser just nu...
Vitlökspulver | LCHF-arkivet

Vitlökspulver

Varumärke: Kryddhuset
Mängd: 300 g
Ekologiskt: Nej

Last updated: 2024-04-08 23:49:10
Vitlökspulver | LCHF-arkivet

Vitlökspulver

Varumärke: Biogan
Mängd: 100 g
Ekologiskt: Ja

Last updated: 2024-04-08 23:49:14

Recept med vitlökspulver

Vitlökspulver kan man ju använda som ersättning för vitlök, men om du vill ha recept som faktiskt innehåller vitlökspulver så har du några tips här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *