Blåbärskaka
Är du på jakt efter en god blåbärskaka som dessutom är lite nyttigare än vanligt, då har du hittat rätt. Denna är glutenfri och anpassad för lchf.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time35 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Författare: @sockerfrittsaklart
- 4 st ägg
- 1 dl Sukrin gold
- 150 g Smör
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1,5 dl Pofiber
- 2 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk SoftBake
- 2 dl Färska blåbär
Glasyr
- 3 msk Sukrin melis
- 1 msk Vatten
Vispa ägg och sukrin gold poröst. Här behöver du använda elvisp för att få det riktigt fluffigt.
Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
Vänd ner blåbär och häll i smeten i en bröad form, jag använde pofiber och smält smör.
In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.