Go Back
Blåbärskaka
Skriv ut
Inga röster än

Blåbärskaka

Är du på jakt efter en god blåbärskaka som dessutom är lite nyttigare än vanligt, då har du hittat rätt. Denna är glutenfri och anpassad för lchf.
Förberedelser10 minuter
Active Time35 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakverk & kakor
Författare: @sockerfrittsaklart

Materials

  • 4 st ägg
  • 1 dl Sukrin gold
  • 150 g Smör
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 1,5 dl Pofiber
  • 2 msk Kokosmjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk SoftBake
  • 2 dl Färska blåbär

Glasyr

  • 3 msk Sukrin melis
  • 1 msk Vatten

Instruktioner

  • Vispa ägg och sukrin gold poröst. Här behöver du använda elvisp för att få det riktigt fluffigt.
  • Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
  • Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
  • Vänd ner blåbär och häll i smeten i en bröad form, jag använde pofiber och smält smör.
    Blåbärs kaka
  • In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Glasyren

  • Blanda 3 msk sukrin melis med 1 msk vatten. Ringla glasyren över den helt avsvalnade kakan.
    Blåbärs kaka
  • Klar att avnjuta med en god kopp kaffe.
    Blåbärskaka