Go Back
+ servings
Kasslerpanna
Skriv ut
4,23 av 18 röster

Kasslerpanna

Kasslerpanna är en härlig alltiett-rätt. Otroligt lättlagad och den kräver inte speciellt mycket jobb men har gott om smaker.
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Gratänger, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Författare: LCHF-arkivet

Materials

  • 300 g Kassler
  • 50 g Purjolök
  • 250 g Blomkål
  • 250 g Broccoli
  • 1 dl Oliver
  • 400 g Finkrossade tomater
  • 1 msk Vitlökspulver
  • 2 msk Kalvfond
  • 2 dl Smetana
  • 2 tsk Oregano
  • 1 tsk Srirachasås
  • nymalen svartpeppar
  • 2 dl Riven ost
  • 125 g Mozzarellaost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Strimla kasslern fint.
  • Skär grönsakerna i bitar. Gör inte för stora bitar då de ska gå klart helt i ugnen.
  • Blanda ihop kassler och grönsaker i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop tomater, smetana, kalvfond, vitlök, oregano, sriracha och lite peppar i en bunke.
  • Häll såsen över kassler och grönsaker. Blanda ihop allt så såsen fördelar sig överallt.
    Kasslerpanna
  • Ställ in i ugnen och grädda den i 20 minuter.
  • Ta ut den och strö över den rivna osten och fördela mozzarellan i bitar över.
    Kasslerpanna
  • Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter till. Känn på grönsakerna så att de är genomkokta.
  • Ta ut och låt den stå några minuter innan du serverar.
    Kasslerpanna