Go Back
+ servings
Skriv ut
Inga röster än

Grekiska kycklingspett

Dessa grillade grekiska kycklingspett som är marinerade i härlig krämig yoghurt och har underbara smaker är helt perfekt till sommarens grillning.
Förberedelser2 timmar 30 minuter
Active Time15 minuter
Total tid2 timmar 45 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Grillat, Kycklingrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Keyword: grilla, grillspett, kyckling
Yield: 6
Författare: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Kycklingfilé
  • 1 st Stor rödlök
  • 1 st Paprika
  • 1 st Zucchini

Marinaden

  • 1 dl Grekisk yoghurt
  • 4 msk Olivolja
  • 4 st Citroner, varav zest från en av dom
  • 5 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Oregano, torkad
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar

Instruktioner

Marinera kycklingen

  • Skär kycklingfiléerna i 3 cm stora bitar och lägg dem i en stor skål eller i en fryspåse.
  • Ta fram en skål att blanda marinaden i. Riv i skalet från en av citronerna i skålen och pressa sedan saften från denna citron och de andra tre citronerna och tillsätt i skålen. Tillsätt yoghurt, finhackad vitlök, oregano, salt och svartpeppar och rör om.
  • Häll hälften av marinaden i fryspåsen eller skålen med kycklingbitarna och spara den andra halvan av marinaden till att pensla på under grillningen. Marinera kycklingen i 30 minuter eller upp till 3 timmar i kylen.
  • Skär paprikorna, zucchinin och löken i stora bitar och lägg dem i en egen skål.
  • Om du använder träspett, blötlägg dem i vatten i 10 minuter. Om du använder metallspett, krävs ingen förberedelse. Jag rekommenderar verkligen att använda metallspett.
  • Trä på kycklingen på spetten, varva med rödlök, zucchini och röd paprika tills du når spettets slut, och avsluta med kyckling. Upprepa med de återstående spetten tills du har sex stycken härlig spett. Kasta bort eventuell återstående marinad som kycklingen har marinerats i.
  • Grilla kycklingspetten och pensla dom med den sparade marinaden och vänd ofta så att varje sida får en jämn fin färg och har grillmärken, tills de är genomstekta, cirka 10-15 minuter.
  • Servera genast med lite citronklyftor och en god tzatziki.