Go Back
+ servings
Fylld köttfärslimpa med italienska smaker
Skriv ut
4,25 av 8 röster

Fylld köttfärslimpa med italienska smaker

Förberedelser10 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 10 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept
Yield: 6
Författare: Johan

Materials

  • 1 kg Älgfärs eller annan färs
  • 4 st ägg
  • 3 msk Creme fraiche
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Dijonsenap
  • 3 st Baconpaket
  • 1 st Lök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 msk Basilika
  • 1 msk Rosmarin
  • 100 g Fetaost
  • Grillade soltorkade tomater
  • 1 msk Soya

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den). Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna. Forma en rulle på baconet. Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen. Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen. Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen. Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.