Go Back
+ servings
Skriv ut
4,50 av 2 röster

Vitlökssmör

Vitlökssmör kan vara ett av det absolut enklaste men även godaste kryddsmör man kan ha till en köttbit. Ibland behöver man inte sås helt enkelt!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Såser & röror, Tillbehör
Yield: 8
Författare: LCHF-arkivet

Materials

  • 250 g Smör (Normalsaltat)
  • 5 g Vitlök
  • 6 msk Persilja (hackad)
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 2 tsk Pressad citron
  • 1 knivsudd Cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Ta fram smöret i riktigt god tid innan. Det skall vara rumstempererat.
  • Lägg smöret i en bunke och vispa det riktigt fluffigt med elvisp. Ju längre du vispar det, desto bättre blir smaken på smöret.
  • Tillsätt övriga ingredienser (riv eller hacka vitlöken för bästa smak!) och vispa ihop ordentligt.
  • Nu skall du forma smöret till den form du själv vill. Man kan spritsa ut det eller göra en rulle. Jag brukar göra rulle för det är lättare att förvara i frysen.
  • Lägg ett bakplåtspapper på ett bord och lägg ut smöret i mitten.
  • Vik över ena änden av bakplåtspappret och tryck ut smöret så att det blir en rulle. Hur tjock rullen ska vara är upp till dig själv. Snurra sedan ihop ändarna. Lägg i kylen eller frysen för att låta smöret stelna till så att det går att skiva sedan.
  • Ta ut smöret och skär upp i lagom tjocka skivor.