Go Back
+ servings
Kastrull med brunt kålrecept, innehållande hackad kål i en metallkastrull med en sked.
Print
5 av 1 röst

Brunkål

Som skåning så är brunkål ett måste på julbordet och nu kan du göra en variant som ändå landar rätt så nära vanlig brunkål, men är lchfanpassad.
Förberedelser10 minuter
Active Time4 timmar
Total tid4 timmar 10 minuter
Måltid: Högtider (Jul, påsk, midsommar), Julrecept, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Vitkål
  • 75 g Gul lök
  • 2 Lagerblad
  • 8 st Kryddpepparkorn
  • 3 dl Sockerfri julmust
  • 5 dl Skinkspad eller buljong
  • 1-2 msk ättiksprit
  • nymalen svartpeppar
  • salt
  • Smör att steka i

Instruktioner

  • Skär vitkålen och löken i mindre bitar.
  • Bryn det hela i smöret så det får lite färg.
  • Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt det hela står och puttra på svag värme i minst fyra timmar. Gå dit ibland och rör om och tillsätt lite vatten om vätskan kokat bort helt.
  • När det gått fyra timmar, då kan du smaka av det hela om det behövs mer salt eller ättika. Den balansen måste man smaka sig fram till. Se även till så att det inte är helt torrt, utan det ska vara lite fuktigt.
  • Servera varmt på julbordet tillsammans med julskinka eller med revbensspjällen.
    Karamelliserad lök i en metallskål med en sked på en träyta.