Go Back
+ servings
Skivor av grillat kött med chimichurri sås på en träskärbräda.
Print
4,42 av 12 röster

Chimichurri

Chimichurri är nog en av de bästa såserna att hälla över en bit grillat kött. Helt magiska smaker som passa ypperligt till speciellt grillat nötkött.
Förberedelser10 minuter
Active Time2 minuter
Total tid12 minuter
Måltid: Kryddblandningar, Såser & röror
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st krukor bladpersilja
  • 8 st Vitlöksklyftor
  • 1,75 dl Olivolja
  • 0,5 dl Rödvinsvinäger
  • 1 msk Pressad citron
  • 1 msk Rödlök (finhackad)
  • 1 tsk Oregano (Torkad)
  • 0,5 tsk Chiliflakes Eller färsk chili.
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Hacka persiljan lite och lägg den i en mixer eller hög skål om du har stavmixer.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop. Det behöver absolut inte bli en slät röra, utan den kan gärna vara lite finhackad. Det är en smaksak.
  • Använd som sås eller använd hälften som marinad och hälften som sås till grillat.
    En skål med chimichurri sås innehållande grön koriander, röd chili och olja.