Go Back
+ servings
En skål med köttsoppa innehållande grönsaker och en klick gräddfil på toppen.
Print
Inga röster än

Gulaschsoppa på älg

Förberedelser10 minuter
Active Time3 timmar
Total tid3 timmar 10 minuter
Måltid: Soppa
Yield: 4
Author: Johan

Materials

  • 1 kg Älgkött (eller nöt)
  • 2 l Vatten
  • Smör
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 3 st Gula lökar
  • 400 g Paprikor i olika färger
  • 2 st Chili
  • 2 tsk Sambal oelek
  • 2 msk Paprikapulver
  • 2 tsk Kummin
  • 3 msk Tomatpuré
  • 1 st Citron
  • Persilja

Instruktioner

  • Bryn köttet. Häll över vattnet. Tillsätt lök,vitlök, kryddor och tomatpurén. Låt småputtra under lock i 2-3 timmar (tills löken kokat sönder). Mot slutet tillsätts paprikan och persilja. Smaka utav med citronsaft och zest. Servera gärna med en klick smetana i.