Go Back
+ servings
Skivor av inlagd gurka som tas upp med en gaffel från en glasburk.
Print
4 av 3 röster

Inlagd gurka

Här har du ett lchf-recept på inlagd gurka som är underbart god! En variant av Goda vänners gurka som jag har modifierat lite utifrån mitt tycke.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Färsk gurka
  • 50 g Gul lök, finhackad
  • 3 st Vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk Gula senapsfrön
  • 2 msk Dillfrön
  • 2 st Lagerblad

Lag

  • 2 dl Ättiksprit
  • 3 dl Vatten
  • 3 dl Sötning
  • 2 msk salt

Instruktioner

  • Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare. En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.
    En mandolin som skivar gurka i en blå skål med skivor av gurka.
  • Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.
    Glasburk med skivade gurkor och senapsfrön inlagda i en vätska.
  • Koka nu upp lagen. Den behöver bara koka tills det att salt och sötning har lösts upp helt.
  • Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.
    Glasburk med skivor av inlagd gurka, lök och kryddor i en klar vätska.
  • Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.
  • Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!