Inlagd gurka
Här har du ett lchf-recept på inlagd gurka som är underbart god! En variant av Goda vänners gurka som jag har modifierat lite utifrån mitt tycke.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Sallader, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 10
Author: Lari Salminen
- 1 kg Färsk gurka
- 50 g Gul lök, finhackad
- 3 st Vitlöksklyftor, hackade
- 1 msk Gula senapsfrön
- 2 msk Dillfrön
- 2 st Lagerblad
Lag
- 2 dl Ättiksprit
- 3 dl Vatten
- 3 dl Sötning
- 2 msk salt
Skölj gurkan och skiva den så tunt som du vill. Jag använde mig av en mandolin och körde på 4 mm tjocka skivor. Men, det funkar lika bra att göra både tjockare eller tunnare.
En matberedare är toppen att använda om du ska göra stora mängder, annars så går det även att använda osthyveln eller en kniv om du är lite flink.
Varva alla ingredienser i en stor burk (inte det som tillhör lagen). Det är inte supernoga att det blir blandat för man kan blanda allt efter att lagen har hällts på.
Koka nu upp lagen. Den behöver bara koka tills det att salt och sötning har lösts upp helt.
Häll den varma lagen över gurkan och blanda runt lite med en sked eller gaffel.
Stäng locket och låt gurkan stå framme och svalna. Ställ sedan in den i kylen.
Redan nästa dag kan du äta av gurkan, men smakerna blir bara bättre med tiden!