Go Back
+ servings
En skål med jordgubbsmousse dekorerad med en jordgubbe och omgiven av färska jordgubbar.
Print
Inga röster än

Jordgubbsmousse

Njut av en läcker och hälsosam dessert med denna enkla och lchf-anpassade jordgubbsmousse. Du behöver bara tre ingredienser!
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Efterrätter
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 4 dl Jordgubbar, rensade och delade i mindre bitar
  • 0,5 dl Sötning
  • 2,5 dl Vispgrädde

Utrustning du behöver

  • Blender/matberedare/stavmixer
  • Elvisp
  • Bunke
  • Slickepott

Instruktioner

  • Mixa jordgubbarna och sötningen i en blender, matberedare eller med en stavmixer till en jämn smet.
  • Vispa grädden tills du börjar gå fina toppar på grädden. Du behöver inte vispa den för hårt.
  • Vänd ner jordgubbarna i grädden tills du har en jämn och fin mousse. Om du vill så kan du välja att inte blanda det jättemycket, så att det blir lite spräckligt. Det är helt en smaksak. Tips! Om du vill ha en helt slät mousse, så kan du sila av jordgubbarna efter att du mixat dom. Använd en finmaskig sil.
  • Häll upp i glas, cirka 4 stora eller 6 lite mer normala portionsglas. Ställ i kylen minst två timmar så att jordgubbsmoussen får sätta sig.
  • Ta ut och garnera med lite färska jordgubbar och några blad färsk mynta, basilika eller citronmeliss.
    En skål med jordgubbsmousse dekorerad med färska jordgubbar och myntablad.