Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av
3
röster
Morotsmuffins
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield:
12
Author:
Lowcarbvarjedag
Materials
Muffins
3
st
ägg
2
dl
Sötning
2
dl
Pofiber
2
dl
Mandelmjöl
1,5
msk
Fiberhusk
3
tsk
Bakpulver
1
tsk
Bikarbonat
2
tsk
Malen Kanel
1
tsk
Malen Kardemumma
0,5
tsk
Malen ingefära
3
st
Medelstora morötter
1,5
dl
Grädde
Frosting
40
g
Rumsvarmt smör
200
g
Naturell färskost
0,5
dl
Sötning
0,5
tsk
Vaniljpulver
Instruktioner
Muffins
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
Skala och riv morötterna fint.
Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.
Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.
Frosting
Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.