Go Back
+ servings
Morotsmuffins med glasyr och riven morot på toppen, placerad på en tallrik.
Print
5 av 3 röster

Morotsmuffins

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter
Yield: 12
Author: Lowcarbvarjedag

Materials

Muffins

  • 3 st ägg
  • 2 dl Sötning
  • 2 dl Pofiber
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 1,5 msk Fiberhusk
  • 3 tsk Bakpulver
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 2 tsk Malen Kanel
  • 1 tsk Malen Kardemumma
  • 0,5 tsk Malen ingefära
  • 3 st Medelstora morötter
  • 1,5 dl Grädde

Frosting

  • 40 g Rumsvarmt smör
  • 200 g Naturell färskost
  • 0,5 dl Sötning
  • 0,5 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Muffins

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
  • Skala och riv morötterna fint.
  • Vänd ner morötter och grädde i äggsmeten.
  • Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
  • Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
  • Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
  • Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.

Frosting

  • Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
  • Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.