Go Back
+ servings
Tårta med lager av grädde, bär och maräng på en mörk tallrik.
Print
5 av 2 röster

Pannkakstårta

Pannkakstårta är ju hur mumsigt som helst. Denna är helt anpassad för dig som äter lchf/keto och är naturligtvis helg glutenfri dessutom. Supersmarrigt!
Förberedelser20 minuter
Active Time20 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

Pannkakorna

  • 4 ägg
  • 3 dl Grädde
  • 2 tsk Psylliumhusk
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Vaniljpulver
  • Smör till stekning

Fyllning

  • 1 dl Blåbär
  • 1 dl Hallon
  • 3 dl Grädde
  • 1 nypa Vaniljpulver

Instruktioner

  • Om du har frusna bär, plocka då fram de och låt de tina.

Pannkakorna

  • Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
  • Stek i rikligt med smör, använd en stekpanna som är cirka 20 cm i diameter.
  • Låt pannkakorna svalna sen när du har stekt alla.

Fyllningen

  • Vispa grädden tillsammans med vaniljpulver.
  • Mosa bären var för sig, eller blanda ihop de om du hellre vill det.

Montering

  • Varva sedan ingredienserna tills du har byggt din pannkakstårta. Börja med pannkaka i botten, sen lite grädde, sen bär och så fortsätter du tills du har använt upp alla ingredienser.
  • Dekorera med lite vispad grädde och färska bär på toppen. Servera!
    Pannkakstårta med lager av grädde och bär, inklusive hallon och blåbär, på en tallrik.