Parmalindad sparris
Parmalindad sparris som dessutom har en massa ost runt sig, det är verkligen en perfekt liten förrätt, eller kanske tillbehör till en grillad köttbit.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time10 minuter minuter
Total tid15 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 3
Author: Lari Salminen
- 250 g Färsk sparris
- 10 st Skivor parmaskinka
- 10 st Ostskivor
Sätt på en kastrull med kokande lättsaltat vatten, stor nog att sparrisen får plats utan att du behöver böja den.
Skär bort det nedersta på sparrisen om det är väldigt hårt. Oftast är den nedre delen rätt så tråkigt på sparris man köper i affären.
Blanchera (förväll) sparrisen snabbt, max två minuter, så att den mjuknar lite.
Ta upp den sen och låt den svalna.
Lägg ut parmaskinka, två skivor per knyte och ost ovanpå. Totalt gör du fem stycken knyten.
Fördela sparrisen på skinkan och osten.
Om du vill variera smaken lite, tillsätt lite soltorkad tomat och lite färsk basilika, men det är bara ett extra tips.
Rulla nu ihop skinkan och osten runt sparrisen. Peppra lite lätt och lägg som på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 200°C och grädda i cirka 10 minuter.
Ta ut och ät som dom är, eller servera med något gott till.