Go Back
+ servings
Grön sparris inlindad i parmaskinka och täckt med smält ost på en bakplåt.
Print
5 av 3 röster

Parmalindad sparris

Parmalindad sparris som dessutom har en massa ost runt sig, det är verkligen en perfekt liten förrätt, eller kanske tillbehör till en grillad köttbit.
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Förrätt, Lättlagat, Tillbehör
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 250 g Färsk sparris
  • 10 st Skivor parmaskinka
  • 10 st Ostskivor

Instruktioner

  • Sätt på en kastrull med kokande lättsaltat vatten, stor nog att sparrisen får plats utan att du behöver böja den.
  • Skär bort det nedersta på sparrisen om det är väldigt hårt. Oftast är den nedre delen rätt så tråkigt på sparris man köper i affären.
  • Blanchera (förväll) sparrisen snabbt, max två minuter, så att den mjuknar lite. Ta upp den sen och låt den svalna.
  • Lägg ut parmaskinka, två skivor per knyte och ost ovanpå. Totalt gör du fem stycken knyten. Fördela sparrisen på skinkan och osten.
    Parmalindad sparris med skivor av ost och skinka på en skärbräda.
  • Om du vill variera smaken lite, tillsätt lite soltorkad tomat och lite färsk basilika, men det är bara ett extra tips.
  • Rulla nu ihop skinkan och osten runt sparrisen. Peppra lite lätt och lägg som på en plåt med bakplåtspapper.
    Grön sparris inlindad i skinka och ost, placerad på bakplåtspapper.
  • Ställ in i ugnen på 200°C och grädda i cirka 10 minuter.
  • Ta ut och ät som dom är, eller servera med något gott till.
    Parmalindad sparris med ost, en bit ostkaka och en grönsallad på en vit tallrik.