Go Back
+ servings
Rostade brysselkål med vitlök och paprika på en tallrik.
Print
4,50 av 6 röster

Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili

Smörstekt brysselkål är ett supergott tillbehör för dig som äter lchf eller keto, men självklart för alla andra med. Smaksatt med ingefära, vitlök och chili.
Förberedelser10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 500 g Färsk brysselkål
  • 0,5 st Röd chili
  • 2 msk Färsk ingefära
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 2 msk Smör
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen. Dela vid behov på mitten.
  • Skär ner vitlök, ingefära och chili.
    En tallrik med brysselkål, ingefära, röd paprika och vitlök.
  • Fräs allt i smöret tills dess att kålen mjuknat, cirka 10 minuter. Den får gärna ha en liten liten kärna kvar så att den är lite al dente. Smaka av med lite salt och peppar.
    En panna med stekta brysselkål och färsk koriander i en köksmiljö.