Smörstekt brysselkål med vitlök, ingefära och chili
Smörstekt brysselkål är ett supergott tillbehör för dig som äter lchf eller keto, men självklart för alla andra med. Smaksatt med ingefära, vitlök och chili.
Förberedelser10 minuter minuter
Total tid10 minuter minuter
Måltid: Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 500 g Färsk brysselkål
- 0,5 st Röd chili
- 2 msk Färsk ingefära
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 msk Smör
- salt
- nymalen svartpeppar
Börja med att ansa bort eventuella blad som är dåliga på brysselkålen.
Dela vid behov på mitten.
Skär ner vitlök, ingefära och chili.
Fräs allt i smöret tills dess att kålen mjuknat, cirka 10 minuter.
Den får gärna ha en liten liten kärna kvar så att den är lite al dente.
Smaka av med lite salt och peppar.