Go Back
+ servings
En gyllenbrun plätt på en vit tallrik med blå dekorativa kanter.
Print
4 av 3 röster

Stekpannebröd

Active Time30 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bröd & kex
Yield: 3
Author: Lagatochklart

Materials

  • 3 st ägg
  • ¾ dl Turkisk yoghurt
  • 1 ½ msk Fiberhusk
  • 1 ½ dl Mandelmjöl
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Malda brödkryddor
  • ½ tsk salt
  • 1 dl Riven ost
  • Valfritt pumpafrön att strö över

Instruktioner

  • Vispa äggen till en luftig smet i en bunke. Cirka 3 min med elvisp. Tillsätt yoghurten, rivna osten och blanda väl. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt smeten stå och svälla i cirka 10 min.
  • Häll lite olja i en medelstor stekpanna. Lägg smeten i pannan och forma den försiktigt med en stekspade till en jämt kaka. Strö över pumpakärnor och stek på medelvärme tills brödet fått fin färg cirka 5 min. passa noga så att brödet inte bränns. Vänd brödet och stek lika länge på andra sidan.
  • Låt svalna på galler eller ät brödet varmt